Wethouder Sidali: “Gezond eten en drinken, voldoende bewegen of sporten is belangrijk voor een vitale samenleving."
Wethouder Sidali: “Gezond eten en drinken, voldoende bewegen of sporten is belangrijk voor een vitale samenleving." Jan Aukes

Inwoners Haarlemmermeer roken minder, maar moeten meer bewegen

18 september 2021 om 16:50 Overig

HAARLEMMERMEER Roken en drinken zijn in Haarlemmermeer verder afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Kennemerland dat in het najaar van 2020 een onderzoek heeft gedaan naar de gezondheidssituatie van 18-plussers in de regio. 

Anderzijds hebben veel inwoners overgewicht (35 procent matig en 14 procent ernstig). Vooral het aandeel 65-plussers met overgewicht is groot (58 procent ). Wethouder Sidali: “Gezond eten en drinken, voldoende bewegen of sporten is belangrijk voor een vitale samenleving. Met ons lokale sport akkoord en het preventie akkoord leggen we hier een accent op en dragen we bij aan een gezonder Haarlemmermeer. Gezien de cijfers ook nodig. Want een minderheid van de inwoners eet niet genoeg groente en fruit of drinkt voldoende water. Sporten en bewegen doen we wel goed. Er wordt in Haarlemmermeer wel meer gesport en bewogen dan gemiddeld in Nederland (respectievelijk 51procent  en 50 procent). Haarlemmermeer voldoet hiermee aan de beweegrichtlijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie