Schaap: "Dierenmishandeling is in welke vorm of situatie dan ook, altijd totaal onacceptabel."
Schaap: "Dierenmishandeling is in welke vorm of situatie dan ook, altijd totaal onacceptabel." pr

Raadslid Schaap komt op voor mishandelde schapen Geniedijk

18 september 2021 om 17:11 Overig

HOOFDDORP Gemeenteraadslid Jordy Schaap van de lokale partij Forza  heeft naar aanleiding van diverse meldingen van dierenmishandeling van de loslopende schapen op de Geniedijk actie geëist van de gemeente in een reeks vragen aan het college.

Eerder berichtte NH Nieuws dat buurtbewoners uit Hoofddorp meerdere malen hebben waargenomen dat de loslopende schapen op de geniedijk mishandeld worden. Een bewoonster uit Hoofddorp zegt tegen NH Nieuws dat ze de afgelopen maanden twee keer heeft gezien dat verschillende groepen jongeren de schapen een trap gaven of opjaagden. Ook fietsers die gebruik maken van de dijk zouden de schapen trappen als deze in de weg zouden staan. Veehouder en pachter Jeroen de Kuijer zegt geschrokken te zijn bij het horen van de incidenten maar kijkt er ook niet van op. Volgens hem is er vooral veel onbegrip over de loslopende schapen onder de weggebruikers op de drukke dijk.

Schaap: stelde daarom vragen aan het college om aandacht te vragen tegen deze vorm van dierenmishandeling en verzocht daarbij ook om directe maatregelen te nemen. “Dierenmishandeling is in welke vorm of situatie dan ook, altijd totaal onacceptabel.”

Het college laat in antwoorden weten dat zij net als raadslid Schaap geschrokken zijn van de berichtgeving. Als maatregel is ingevoerd dat handhaving de Geniedijk meeneemt in hun surveillance en daarbij extra waakzaam zullen zijn op het welzijn van de dieren en op ongewenst gedrag van bezoekers. Daarbij letten de handhavers ook op gedrag dat onbedoeld gevaar kan opleveren voor de schapen, zoals het niet onder volledige controle houden van honden of gevaarlijk rijgedrag. Ook zal de gemeente op regelmatige basis contact houden met de pachter om de situatie op de Geniedijk in het algemeen en de bescherming van de dieren door te nemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie