Na ruim een jaar is er een nieuwe strip verschenen van een groep boze Vennepers.
Na ruim een jaar is er een nieuwe strip verschenen van een groep boze Vennepers. pr

Actiegroep ‘Zwarte Hand’ verontwaardigd over voortgang centrum Nieuw-Vennep

28 september 2021 om 08:33 Overig

NIEUW-VENNEP De groep anonieme oudere Vennepers heeft verontwaardigd gereageerd op de voortgangsrapportage Nieuw-Vennep, waarin wordt gesteld dat nu bijna kan worden begonnen met renovatie van het centrum. Het stuk werd onlangs in de gemeenteraad besproken. Zie hiervoor in het Witte Weekblad een artikel.   

“Wij hebben afgelopen week met verbazing aanschouwd”, zo laat de groep weten, die eerder van zich liet horen met een aantal honende strips richting de politiek. “Eerst het debat: het was een lachertje maar maakte ons kwaad. Een jaar verder en er is niets gebeurd. Allemaal smoezen, beloftes en leugens. Verschrikkelijk! De wethouder zegt dat het gras is gezaaid. Tot de zaterdag na het debat hebben wij geen zaaimachine gezien. De wethouder zegt heb het dossier net te hebben overgenomen, maar ze zit er al bijna en jaar en ze doen het toch samen dus smoesjes. De wethouder zegt het is voor 99 procent rond. Corona verdwijnt naar de achtergrond en we biljarten, kaarten en komen weer hier of daar. Dan horen we dat de gemeente de hoofdprijs wil hebben voor hun grond, en dat het niet tegemoet wil komen met vergunningen. Het wordt de ontwikkelaar onmogelijk gemaakt.”
“Paul Bakker zou gezegd hebben de stekker eruit te trekken, dan maar een zandvlakte in het centrum. We snappen dit heel goed. Maar alle Vennepers mogen hier niet de dupe van worden. De gemeente moet water bij de wijn doen. Paul kennen we alleen van het dorp, het gebruikelijke hoi en doei, dus van deze strip weet hij niks af”, zo laten de makers weten.
Ze vinden dat het de gemeente is die moet aangepakt worden. “Met dure projectontwikkelaars en eigen projecten is alles zo in kannen en kruiken in Hydepark, Tutorpark Westerdreefkwartier. Onbetaalbaar ook nog eens. En wij kunnen hier het schompes krijgen op ons oude dag. Het is schandalig.”

De groep, die zich als de Club van de Zwarte Hand in Pietje Bell ziet, heeft opnieuw een strip uitgegeven. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie