Femke en Zarah in de lekkere dingen-winkel.
Femke en Zarah in de lekkere dingen-winkel. Trudy Witteman

Delicatessenzaak Deli 5 een aanwinst voor Vijfhuizen

6 oktober 2021 om 10:30 Overig

VIJFHUIZEN Ze houdt van koken en van lekker eten. Dat Femke Ochse Freiwald juist een delicatessenzaak begon is dus niet zo vreemd. De winkel is een aanwinst voor het dorp. “Steeds meer mensen ontdekken wat we hier allemaal hebben.”

Het kwam zomaar op haar pad. Altijd al had Femke Ochse Freiwald (46) de wens gehad voor zichzelf te beginnen en ineens viel alles samen, vertelt de Vijfhuizense die een drukke en goede baan in de televisiewereld opgaf en een compleet nieuwe avontuur begon. “Als eindverantwoordelijke voor programma’s als Miljoenenjacht en Een tegen Honderd maakte ik lange werkweken en zat ik veel in het buitenland. Het ging schuren, ik wilde meer bij mijn gezin zijn. Gesprekken met mijn buurvrouw Ada Melman over het nu verder moest na de dood van slager Piet zette mij op het spoor. Als ik na 25 jaar iets anders wil is dit het moment, zag ik.”

Na een fikse verbouwing waarbij een aantal elementen uit de slagerij behouden zijn gebleven, opende Deli 5 op 27 augustus haar deuren. Met achter de toonbank van de lekkere dingen-winkel Femke en haar dochter Zarah (18) die na haar mbo-opleiding een tussenjaar geniet. Op vrijdag en zaterdag krijgen zij versterking van Merle Andringa. Deli 5 heeft een voorspoedige start achter de rug.

Er worden mooie oliën en dito wijnen verkocht, evenals verse maaltijden, noten en kaas. Goed in de smaak vallen de rijk belegde broodjes en de vers gesneden vleeswaren. Ook de beroemde grillworst gemaakt naar het recept van Piet Melman is verkrijgbaar. Het ‘More’ in de naam staat voor de gezellige woonaccessoires als serviesgoed en glaswerk en de leuke feestpakketjes en cadeau-artikelen. Deli 5 staat open voor wensen en suggesties van klanten.

Deli 5, gevestigd in de voormalige slagerij aan de Kromme Spieringweg 432, is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 17 uur. Telefonisch bereikbaar onder (023) 558 3002.

Frans Witteman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie