GO_A is een trend op Spotify.
GO_A is een trend op Spotify. pr

Songfestival act GO_A een buitenkansje voor Duycker

8 oktober 2021 om 15:18 Overig

HOOFDDORP De Oekraïense deelnemer aan het laatste Eurovisiesongfestival GO_A speelt woensdag 8 december in poppodium Duycker. “Het was een buitenkansje”, zegt programmeur Kay Koopmans.

GO_A eindigde in Rotterdam op de vijfde plaats in de finale met het nummer ‘Shum’. Het werd een wereldwijde trend op Spotify en bereikte de top van de meeste Europese hitlijsten. Traditionele Oekraïense instrumenten als sopilka, frilka, floyara, telynka, trembita en drymba werden gemixt met elektronische beats. Het kostte de vierkoppige band weinig moeite om het publiek met hun energie mee te krijgen.

Koopmans is zeer blij dat deze bekende act in Hoofddorp speelt. “Go_A  had een tourschema met een gaatje er in en wij hebben die kunnen opvullen door hun te boeken. Er zijn ongelooflijk veel songfestivalfans hier in ons land en dat gecombineerd met het feit dat er in onze gemeente veel expats (ook uit Oekraïne) wonen heeft ons doen besluiten te boeken. Het was een spannende boeking, maar een dag na aankondiging zijn er al enorm veel kaarten verkocht. We verwachten een volle zaal.”

Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop. Voor Duycker is dat aan de hoge kant, vergelijkbaar met topacts als De Dijk en Blaudzun.    

In december komt de band naar Nederland voor een groot Songfestival feest waar ze net als andere Songfestival-acts één nummer spelen. Een dag voor dit feest aan doet GO_A Hoofddorp aan voor een volledig concert. Kijk voor meer informatie en tickets in de voorverkoop op www.duycker.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie