De taartjes en gebakjes zijn met liefde gemaakt door Mama Beer en haar team.
De taartjes en gebakjes zijn met liefde gemaakt door Mama Beer en haar team. Trudy Witteman

Al kerst aan de Ringvaart: befaamde kerstshow Global Garden zaterdag open

13 oktober 2021 om 08:23 Overig

ZWAANSHOEK Het is een traditie waar veel mensen naar uitkijken: de opening van de kerstshow van Global Garden aan het begin van de herfstvakantie. Zaterdag 16 oktober om 09.00 uur is het zover.
Welkom in de Efteling van Zwaanshoek.

Na anderhalve maand buffelen is het in het tuincentrum aan de Hillegommerdijk 554 in Zwaanshoek al Kerstmis. Liefst 2.500 vierkante meter groot is de kerstshow waarmee Global Garden een stevige naam heeft gemaakt in de wijde omgeving. De verwachtingen bij de talrijke bezoekers zijn hoog gespannen. “Ze zullen niet teleurgesteld worden”, beloven Jordi en Katrie van Maasdam, de beide eigenaren van Global Garden. “We durven te zeggen dat de bouwers zichzelf weer hebben overtroffen.”

Het is elk jaar een race tegen de klok, maar steeds weer lukt het hoofdkerstman Alex Kniese en zijn team van tien mensen om op tijd klaar te zijn. Om het tuincentrum om te toveren in een sprookjeswereld, een soort Efteling aan de Ringvaart. Met elfjes, hertjes en engeltjes. Met ijsberen en pinquïns in een poollandschap. Met hoekjes en prachtige attributen voor een fotomoment. Met een kerstbomenbos in de sneeuw en met een kabouterband die bij de uitgang van de kerstshow vrolijke liedjes speelt. En ook ontelbaar veel ballen en andere kerstboomversiering, linten, tafeldecoraties en verlichting voor zowel binnen als voor buiten. De kunstkerstbomen vormen een apart bos, zoveel staan er. En ja, kerststallen zijn er ook. In de fonkelnieuwe bloemenshop bij de ingang worden de klanten vanaf medio november verrast met unieke bloemen- en plantenarrangementen en kerststukken.

STIJLVOL De magnifieke kerstshow bestaat uit een aantal thema ‘s met elk hun eigen trends en kleuren. Bright Luxury met goud en wit, daar begint het mee. Gevolgd door Winter Joy waar een mega ijsbeer graag met de bezoekers op de foto gaat. Bij het thema Forest Frieds overheersen de natuurtinten. Tot in ballen en kaarsen aan toe. Hier is ook de werkplek van arrangeur Charlotte die tijdens de show haar eigen kerstarrangementen maakt. “Bij ons geen lopende bandwerk maar kwalitatief hoogwaardige en stijlvolle stukken die je nergens anders vindt”, benadrukt Jordi om vervolgens het thema Warm Glow binnen te stappen. Warme kleuren als oker en caramel hebben hier de overhand. De bezoekers vinden er een compleet ingerichte woonkamer met uitzicht op de stad New York. Om voldoende ideeën op te kunnen doen voor de aankleding van de éigen woonkamer..

Christmas Classics vertelt het verhaal van de traditionele kerstkleuren. Hier tevens een grote verscheidenheid aan kerstcadeaus voor de kinderen die op de foto kunnen bij een prachtige stoomtrein. Made with Love is het domein van Mama Beer met taartjes en gebakjes. Bij Magical Garden hebben de sprookjes de overhand en gaat het van heel mooi rood naar heel mooi roze. Zelfs Mary Poppins is naar de kerstshow gekomen.

UITDAGING De komende kerstshow is voor de dertiende keer in successie ontsproten aan het creatieve brein van Alex Kniese. Het klinkt een buitenstaander misschien vreemd in de oren, maar tijdens de opbouw die op 1 september is begonnen, is hij alweer bezig met de kerstshow van volgend jaar. “Je weet nu waar alles staat en ik wil voorkomen dat alles steeds op dezelfde plek komt. De kerstshow moet een uitdaging blijven”, zegt de ontwerper die jaarlijks in januari al alle inkopen doet voor de nieuwe show. Een hele week lang bezoekt het inkoopteam de enorme showrooms van de drie grootste Nederlandse spelers op deze markt. Om te zien en te voelen en zich te laten bijpraten over de trends. Belangrijk voor de vele mensen die jaarlijks hun kerstversiering vernieuwen. Het team heeft die dagen gezelschap van inkopers uit heel Europa. 

Eind mei/ begin juni komen de eerste pallets binnen. Dit jaar liefst 250 in getal. Volgestapeld met dozen met daarin de mooiste en leukste kerstartikelen. Bestemd voor de ongeveer 100.000 mensen die jaarlijks de beroemde kerstshow van Global Garden bezoeken.

Frans Witteman

De kerstshow start in een winterlandschap met ruim 10.000 lampjes.
Alex Kniese samen met zijn grote vriend. "Onder de vrolijke klanken van de kabouterband maakt hij 's nachts het werk af voor ons."
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie