Tom Okker kijkt toe hoe twee ouderen zijn les in praktijk brengen.
Tom Okker kijkt toe hoe twee ouderen zijn les in praktijk brengen. Willem ten Veldhuys

Drukte bij T-line: Tom Okker spreekt nog steeds tot de verbeelding

15 oktober 2021 om 12:25 Overig

CRUQUIUS  De indoorbanen van T-line tennis in Cruquius waren donderdag het toneel van OldStars tennis waar een groot aantal oudere tennissers van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om hun tennistechniek -en conditie weer op te frissen. Dat bleek een groot succes gezien de flinke belangstelling voor de eerste van 7 kosteloze trainingen. De komst van Tom Okker was daar zeker debet aan; deze oud topspeler is ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds en geeft in die hoedanigheid clinics voor 60 plussers die nog altijd veel plezier aan tennis beleven en vooral in beweging willen blijven. 

Op je eigen niveau tennissen op een manier die plezier geeft maar zodanig dat blessures voorkomen worden. Dat is het doel van deze activiteit. Voor initiatiefnemer bij T-Line Ymco van Gorkom zijn deze clinics een uitdaging om deze spelers met een combinatie van beweegtraining, tennis en gezelligheid veel plezier in hun sport te geven zodat ze sociaal actief kunnen blijven. Want na de training is er uitgebreid mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen in het clubhuis. Hij noemt dat de ‘derde helft’ en acht dat zeker zo belangrijk. 

Tom Okker heeft op donderdag laten zien wat hij nog steeds in zijn mars heeft, al gaat het lopen wat moeizamer na tropenjaren van topsport, in oefenpartijtjes met de cursisten kon je zien over welke fabelachtige techniek hij nog altijd beschikt. Na afloop werd duidelijk dat de spelers dit initiatief heel erg op prijs hebben gesteld, hun spieren weer flink aan het werk hebben gezet en konden terugzien op een zeer geslaagde middag. Spelers die vele jaren niet meer gespeeld hadden ontdekten dat ze het spelletje weer leuk vonden en dat ze het zeker een vervolg gaan geven. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de clinic van volgende week donderdag 21 oktober op 023-5282018 of per email op info@t-line.nl. Inloop om 13.45 uur en na afloop om ca. 15.15 uur is er voldoende tijd voor een drankje in het clubhuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie