Afbeelding
Johan

Hier zit wat in: ’Wip ook deze tegels maar weer….’

17 oktober 2021 om 09:50 Overig

NIEUW-VENNEP De prijs voor de winnaar van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen werd vorige week uitgereikt aan Team Nieuw Vennep. Prima, maar…. Het gaat om een paar bankjes die op een stel tegels staan. En dat terwijl de wedstrijd juist draait om het zoveel mogelijk onttegelen van je tuin. Lezer Johan mailde ons met de eigenlijk terechte boodschap dat hij ook deze tegels gewipt wil zien. “Wat eens een mooi glooiend grasveld was wordt nu verstoord door een object dat aandacht geeft aan hoe het niet moet”, vindt hij. 

Als reactie geeft Anneke van Gijzen, projectleider Haarlemmermeer Waterproof aan dat de tegels, die uit een tuin zijn gewipt en dus zijn hergebruikt, deze week worden bijgezaagd zodat je ze niet meer ziet. “Ze moeten wel onder de bankjes blijven liggen als fundering. Om de zit-elementen heen komen dan nog graszoden zodat ze direct in het gras komen te staan. De bankjes zijn hier en daar wat beschadigd door de plaatsing en dat wordt ook nog bijgewerkt, bovendien komt er nog een kleurtje overheen.”

De bankjes zelf zijn gemaakt van gerecyclede betonnen tegels die zijn vermengd met Olifantsgras dat groeit op de velden langs Schiphol om de ganzen te weren. Het blijkt dat Olifantsgras heel veel CO2 opneemt. Door dit gras te vermengen met gerecycled beton worden de bankjes een opslagplaats voor CO2 en leveren ze dus een bijdrage aan het verminderen van CO2 in de lucht. De bankjes in het Goudensteinpark lijken voor 100% gemaakt van beton, maar dat is dus niet zo. Ongeveer de helft van dat bankje is gemaakt van Olifantsgras.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie