Opening Speeltuin in Burgerveen
Opening Speeltuin in Burgerveen Jan Aukes

Bewoners Spaarnebuiten starten petitie voor speeltuin

21 oktober 2021 om 09:10 Overig

SPAARNDAM De bewoners van de wijk Spaarnebuiten in Spaarndam roepen de gemeente op om een speeltuin te realiseren in deze kinderrijke wijk. “We zijn daarom een petitie gestart om de speeltuin te laten realiseren die op 14 november 2019 door de gemeente Haarlemmermeer is beloofd bij de presentatie van de plannen voor deze nieuwbouwwijk,” laat Vincent Hartog namens de bewoners weten.

“De gemeente heeft namelijk tot op heden geen enkele stap ondernomen om een speeltuin te realiseren in deze wijk waardoor ouders met hun kinderen uit moeten wijken naar andere buurten in Spaarndam om vertier te vinden. Wij hopen dat deze stap de gemeente Haarlemmermeer herinnert aan de belofte die is gedaan en ze werk gaat maken om dit te realiseren.“

Naar aanleiding van de petitie heeft Jeanette Koolmoes van HAP schriftelijke vragen gesteld aan B&W. Ze wil weten als er toezegging is gedaan waarom deze nog niet is gerealiseerd? “Wat is beleidsmatig het uitgangspunt voor het plaatsen van een speelgelegenheid ineen nieuwe woonwijk? En gaat er een participatietraject lopen, zodat de inwonersmee kunnen praten, over de aanleg van een speelgelegenheid?,” zijn enkele andere vragen die ze heeft.

De petitie kan hier worden getekend:
https://petities.nl/petitions/realiseer-een-speeltuin-in-spaarnebuiten?locale=nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie