De hotelbranche in Haarlemmermeer heeft harde klappen gehad.
De hotelbranche in Haarlemmermeer heeft harde klappen gehad. Eric Hoenson

Schrappen toeristenbelasting lokkertje voor inwoners Haarlemmermeer

22 oktober 2021 om 18:44 Overig

HAARLEMMERMEER Tijdens het eerste Haarlemmermeers Hotelweekend op 5, 6 en 7 november hoeven inwoners geen toeristenbelasting te betalen. Zo moeten zij over de drempel worden getrokken eens in eigen omgeving te logeren. 

Het weekend is bedoeld om aandacht te vragen voor, en informatie te geven over de hotelbranche in Haarlemmermeer. Die heeft tijdens de coronacrisis harde klappen gehad. Er zijn dat weekend extra en unieke activiteiten georganiseerd, welke dat zijn is nog niet bekend gemaakt.

Inwoners boeken zelden een hotel in hun eigen stad. Tijdens dit weekend worden zij uitgenodigd om in eigen regio op vakantie te gaan. Inwoners kunnen de unieke omgeving waarin zij wonen en recreëren (her)ontdekken. Ook bezoekers uit de regio zijn welkom. Het Haarlemmermeers Hotelweekend is een samenwerking tussen Event Park Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer. Amsterdam kent dit initiatief al sinds 2010. En ook Zandvoort kent het Hotelweekend.

Het Haarlemmermeers Hotelweekend geeft inwoners de mogelijkheid om een hotel in hun eigen gemeente te ontdekken voor één of twee nachten op 5, 6 en 7 november. Voor inwoners wordt geen toeristenbelasting bereken. Bezoekers uit de regio moeten wel de 6,05 procent betalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie