De burgemeester Amersfoortlaan, ook daar wordt drukte verwacht.
De burgemeester Amersfoortlaan, ook daar wordt drukte verwacht. Google

Toename verkeer: ‘Is Badhoevedorp nog leefbaar?’

23 oktober 2021 om 09:03 Overig

BADHOEVEDORP Meer verkeer in en door Badhoevedorp: blijft het nog leefbaar? Die vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst op woensdagavond 3 november in het Dorpshuis.  

Margriet Rietmeijer, secretaris Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp dat de aanzet voor de discussie geeft: “In en rondom Badhoevedorp wordt de komende jaren heel veel ontwikkeld aan woningen en bedrijventerreinen. Het autoverkeer neemt daardoor toe. Ook Amsterdamse plannen hebben gevolgen voor Badhoevedorp. Maar alle plannen worden apart behandeld en dan valt het niet op hoeveel er gaat gebeuren.”

”Wij maken een optelsom van alle plannen en hun risico voor deleefbaarheid in ons dorp. Want moet dat extra verkeer allemaal door Badhoevedorp heen of kan het ook om ons dorp heen? De dorpsraad gaat hierover met bewoners in gesprek. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.”

Ondertussen is ook de politiek bezig met de problematiek. HAP stelde naar aanleiding van een artikel in HCnieuws schriftelijke vragen aan B&W, met name over de verkeersdoorstroming rondom de Sloterweg in Amsterdam en de gevolgen voor Badhoevedorp.

Abdul Salhi van HAP: “Het lijkt er nu op dat Amsterdam zonder met Haarlemmermeer rekening te houden, zijn eigen plan doorzet. We willen weten welke gevolgen de keuze van Amsterdam heeft voor Badhoevedorp en vragen aan B&W of het met HAP eens is dat het onaanvaardbaar is dat de verkeersdruk nabij de Sloterbrug flink zal toenemen, evenals het verkeer over de dijk, de burgemeester Amersfoortlaan en de andere omliggende wegen? Zo ja, wanneer en op welke manier en met welke urgentie kunnen we acties vanuit gemeente Haarlemmermeer verwachten?” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie