De Margaretha’s Hoeve.
De Margaretha’s Hoeve. pr - Stadsherstel

‘Verkeersveiligheid bij Margaretha’s Hoeve zeer onveilig’

25 oktober 2021 om 07:54 Overig

NIEUW-VENNEP De verkeersveiligheid bij Margaretha’s Hoeve in Nieuw-Vennep is volgens Bert den Elzen en Dicky Kerkhoff zeer onveilig. De PvdA-raadsleden hebben het gemeentebestuur via schriftelijke vragen opgeroepen daar iets aan te doen.  

Den Elzen en Kerkhoff: “De afgelopen jaren is de monumentale Margaretha’s Hoeve gerenoveerd naar een warm en liefdevol thuis voor mensen met speciale zorg. Daarom heen is op het oude boerderijerf een nieuw woonwijkje ontstaan met 30karakteristieke boerderijwoningen. Op dit moment zijn zowel de zeventien appartementen als de boerderijwoningen opgeleverd en bereikt het landgoed als project zijn eindfase.”

Het landgoed is gelegen aan de Hoofdweg westzijde net buiten de komgrens van Nieuw Vennep, voorbij de parkeerplaats van Venneperhout, voor het viaduct met de N207. De enige mogelijkheid om er te kunnen komen is de 60km-weg met zijn fietssuggestiestroken.  Een fietspad of trottoir is niet aanwezig. Meermalen hebben we zelf gezien dat mensen met kinderwagens en kleine kinderen op fietsjes of steps vanaf die woonwijk naar Nieuw Vennep gaan.”

De PvdA vindt het een zeer onveilige situatie, gelet op de drukke weg en de snelheid die als hard wordt ervaren. “Graag zouden we zien dat er iets aan die onveiligheid gedaan gaat worden”. De twee geven al een voorzetje: “Suggesties zouden kunnen zijn de kom-grens verplaatsen tot voorbij de nieuwe woonwijk, zodat de snelheid er uit gehaald wordt. Of het toevoegen van een fiets/voetpad waardoor er een veilige verbinding wordt gecreëerd.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie