Najiba op weg naar de Koninklijke De Vries Scheepsbouw BV te Aalsmeer
Najiba op weg naar de Koninklijke De Vries Scheepsbouw BV te Aalsmeer Trudi Geevers

Niet Van Lent, maar Koninklijke De Vries Scheepsbouw bouwt Najiba

25 oktober 2021 om 15:29 Overig

HAARLEMMERMEER Vorige week berichtten wij over een enorm jacht dat door de ringvaart voer. Per abuis is daar verkeerde informatie gepubliceerd. 

Najiba, de naam van het jacht, is in januari 2019 te water gelaten bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw BV te Aalsmeer. Op 13 oktober is het teruggekeerd naar de scheepswerf voor een refit (herstel) voor onder andere garantiewerkzaamheden.

Najiba is het één na grootste jacht dat tot nu toe in aluminium is gebouwd door Feadship. Dit spaart gewicht en draagt bij aan de potentiële besparing op brandstofverbruik. Het gemiddelde brandstofverbruik van Najiba is slechts 11,4 liter per zeemijl bij haar kruissnelheid van twaalf knopen, tussen de 20% en 25% minder dan enig vergelijkbaar motorjacht van deze omvang. Het jacht heeft een topsnelheid van 17 knopen wat het oorspronkelijke doel van 16 knopen overtreft.

De Koninklijke De Vries Scheepsbouw maak ook onderdeel uit van Feadship. Hieronder behoort ook Royal Van Lent Shipyard, gevestigd op Kaageiland. De Voogt Naval Architects uit Hoofddorp is de derde partij. Elk lid van Feadship heeft zijn eigen geschiedenis en zijn eigen disciplines en vakmensen in huis.

Feadship doet vanwege privacy geen uitspraak over de eigenaar van het reusachtige jacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie