Ton van der Aar wijst. "De Duim is voor Kees. Hij is onmisbaar in het dorp."
Ton van der Aar wijst. "De Duim is voor Kees. Hij is onmisbaar in het dorp." Trudy Witteman

Jaarprijs voor superman Kees: ‘Niet teveel nadenken, gewoon doen’

1 november 2021 om 09:18 Overig

VIJFHUIZEN De dorpsvereniging heeft de jaarprijs 2020 toegekend aan Kees van der Peijl. “Een supervrijwilliger die vanwege zijn belangeloze inzet in het dorp onmisbaar is”, motiveerde voorzitter Ton van der Aar het besluit.

Kees van der Peijl. Wie kent hem niet? Altijd vrolijk. Altijd een gulle lach. Altijd belangstellend en in voor een praatje. Nooit te beroerd om iemand te helpen. Op zijn blauwe KLM-fiets maakt de 66-jarige Vijfhuizenaar in hart en nieren heel wat kilometers. Vóórop een Hertog Jan-kratje. Leeg. Altijd handig om gereedschap in te vervoeren. Kees is gezegend met twee rechterhanden. Een Ajax-supporter die toch maar mooi de eerste vier woorden van het clublied van Feyenoord in praktijk brengt: geen woorden maar daden. Dat is Kees.

Hij staat er met gepaste trots als hij tijdens de jaarvergadering te horen krijgt dat de jaarprijs die bestaat uit een opgestoken duim en een kloeke bos bloemen, juist voor hem is. “Het is een hele eer. Ik ben er erg blij mee”, laat Kees weten. Zijn eerste vrijwilligerswerk verrichtte hij bij DSOV. 15 was hij. Ruim een halve eeuw geleden dus. En al die tijd heeft hij nooit stilgezeten. Voor de vele extra werk dat hij deed beloonde de KLM hem met een fraaie transportfiets. Kees is er groos op. Na bijna 44 jaar ging de constructiebankwerker in december vorig jaar met prepensioen. Kees kreeg het alleen maar drukker. “Ik vind het leuk. Als iemand iets vraagt doe ik het gewoon. Ik denk er nooit zo over na”, bekent supervrijwilliger Kees. DSOV waar hij als 15-jarige al in het eerste speelde en in die periode de kantine hielp verbouwen, TVV waar hij al dertig jaar actief is, de peuterspeelzaal, de basisschool, bezorger van deze krant, het MH17-monument dat er mede dankzij Kees piekfijn uitziet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zonder mensen als Kees zou de wereld tot stilstand komen.

Frans Witteman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie