Intocht Sinterklaas in Rijsenhout
Intocht Sinterklaas in Rijsenhout Jan Aukes

Sintintocht in Haarlemmermeer is niet meer vanzelfsprekend

10 november 2021 om 10:29 Overig

HAARLEMMERMEER Intochten van Sinterklaas zijn ook dit jaar niet vanzelfsprekend. Enkele tochten zijn afgelast of aangepast. In zowel Hoofddorp Winkelstad als in Nieuw-Vennep centrum was er door een combinatie van redenen sowieso geen intocht gepland dit jaar.

In Badhoevedorp lijkt nog de meest traditionele intocht te komen. Aan de Akerdijk 287 verwelkomt burgemeester Schuurmans komende zaterdag om 12.00 uur de Goedheiligman. Ook is er die dag in Zwaanshoek een intocht, en wel om 15.30 uur op het plein voor dorpshuis De Oase aan de Bennebroekerweg 953.

In Lisserbroek is er op 20 november om 14.00 uur een sintwandeling door het dorp en een feestje in dorpshuis De Meerkoet. Spaarndam viert feest online en Zwanenburg, Vijfhuizen en Halfweg hebben hun intocht afgelast of aangepast. Reden zijn aangescherpte eisen als alleen verpakt snoepgoed, geen handen schudden, en liefst de 1,5 meter waarborgen. 

Er worden wel links en rechts alternatieven geboden. In Hoofddorp Winkelstad komt de Sint met zijn pieten en de Veegpietenband diverse keren op bezoek zoals de weekenddagen 13, 14, 20, 21, 26 en 27 november, en 4 december, steeds van 12.00 tot 16.00 uur. In Nieuw-Vennep (De Symfonie) heeft Sinterklaas een werkkamer gehuurd in het voormalige Leemans pand. Compleet met bed en bureau. Sinterklaas is in zijn Vennepse huis als hij vanwege werkzaamheden daar moet zijn of moet slapen. Over de dagen en tijden wordt in verband met corona nog niet gecommuniceerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie