Onder toezicht van een agent waren de jongeren aan het gamen en ethisch hacken.
Onder toezicht van een agent waren de jongeren aan het gamen en ethisch hacken. pr

Politie waarschuwt en paait digitaal vaardige jongeren

Overig

HAARLEMMERMEER Digitaal vaardige jongeren uit onder andere Haarlemmermeer hebben onlangs van de politie inzicht gekregen in de kansen en risico’s die hun talenten met zich meebrengen. Er was voor hen speciaal een ‘re_B00TCMP’ ingericht. 

Projectleider Marieke Verhagen: “Met dit project willen we jongeren met goede IT-vaardigheden in een vroeg stadium bereiken. Door het bieden van positieve alternatieven en trainingen hopen wij als overheid, politie en Openbaar Ministerie cybercriminaliteit te voorkomen en de jongeren te laten zien dat ze een digitaal talent zijn.”
De geselecteerde jongeren kregen interactieve presentaties over ethisch hacken, cybersecurity en de gaming industrie. Ook konden zij meedoen aan verschillende digitale challenges. Het cybercrimeteam van Noord-Holland en Team High Tech Crime van de politie vertelden over politieonderzoeken op het gebied van cybercrime, wat wettelijk online wel en niet mag en over mogelijkheden om te werken bij de politie. Daarnaast konden jongeren meedoen aan een sessie van Gamen met de politie.

“We hebben nog heel wat slagen te maken in de strijd tegen cybercriminaliteit,” aldus Marieke. “Als overheid kunnen we het verschil maken door met jong talent in contact te komen, ze aan ons te binden en door ze kansen te bieden. Dat begint met een cyberweerbaarheidsproject als dit, waarbij gemeenten, politie, scholen en bedrijven met behoefte aan IT-talent samenwerken.”

advertentie
advertentie