Soms gaat het scannen van een QR-code niet zo vrolijk als op dit plaatje van het ministerie.
Soms gaat het scannen van een QR-code niet zo vrolijk als op dit plaatje van het ministerie. Screenshot

345.000 euro in steunfonds voor scannen QR-codes

19 november 2021 om 10:21 Overig

HAARLEMMERMEER  Er ligt 345.000 euro te wachten op horecaondernemers in Haarlemmermeer die hulp nodig hebben met het scannen van QR-codes. “Laat ons weten waarmee we kunnen helpen”, klinkt het uitnodigend uit de mond van burgemeester Marianne Schuurmans. 

Het geld is afkomstig uit een landelijke pot om ondernemers steun te bieden bij de kosten die worden gemaakt voor het scannen van de code die aangeeft dat mensen dubbel zijn gevaccineerd tegen corona. Vooral in drukke gelegenheden moet er soms een mannetje voor worden vrijgemaakt. Op een andere plek is controleren wat betreft agressieve bezoekers geen pretje.

Schuurmans kent de voorbeelden omdat ze de afgelopen weken veel horecagelegenheden heeft bezocht. “Dan kom je allerlei verhalen tegen en zie je best dat het soms lastig is personeel in te zetten voor deze klus. Daarom bieden wij hulp. We hebben gezegd: laat het ons weten als je extra kosten moet maken de QR-codes te controleren. Huur beveiligers in en stuur de rekening maar op.”

Hoeveel aanvragen er al zijn gedaan, is niet precies bekend, maar de geldpot is nog niet leeg. Let wel, wie het eerst komt maakt de meeste kans op een vergoeding. Haarlemmermeer telt 500 horecagelegenheden, inclusief sportkantines, buurthuizen en dergelijke. 

Schuurmans: “Op=op. We kunnen niet garanderen dat iedere declaratie wordt vergoed. Eventueel kunnen we wat schuiven met buurgemeenten als daar wat geld overblijft, of andersom.”

Aanvragen kunnen worden gedaan via horeca@haarllemmermeer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie