Nieuwe flitsers zouden moeten komen op de Van Heuven Goedhartlaan omdat daar veel ongelukken gebeuren.
Nieuwe flitsers zouden moeten komen op de Van Heuven Goedhartlaan omdat daar veel ongelukken gebeuren. Eric van Lieshout

‘Verwijderde flitspalen Zwanenburg en Rijsenhout naar Hoofddorp’

20 november 2021 om 17:10 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeente wil twee andere flitspalen zien nu het OM palen weghaalt op de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout en op de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg. Vervangende palen zouden moeten komen op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. 

Het verwijderen van de paal in Rijsenhout komt doordat flitsers te dicht bij elkaar staan; in Zwanenburg gaat het om een knip die wordt gerealiseerd. De gemeente laat per brief aan het OM weten het te betreuren dat de verkeershandhavingsmiddelen verdwijnen, omdat het van mening is dat zij sterk bijdragen aan een verbeterde verkeersveiligheid en leefbaarheid op deze locaties. Ook wordt gewezen op de beperkte capaciteit bij de politie om te handhaven.  

Op basis van de landelijke ongevallendata en snelheidsdata zijn met een verkeersadviseur van de Regionale Eenheid Noord-Holland gekeken naar elf potentiële nieuwe locaties in Haarlemmermeer.  Hieruit is naar voren gekomen dat de meest geschikte locaties de Van Heuven Goedhartlaan op de beide kruisingen met de Asserweg in Hoofddorp zijn. Dit gezien de aard van de ongevallen in combinatie met de snelheid.

Ook geeft de gemeente aan in aanmerking te willen komen voor de pilots met betrekking tot mobiele flitspalen die het OM houdt. De VVD pleitte hier al eerder voor. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie