Pedro Gomes Tavares sliep zomers in een sauna als slaapkamer.
Pedro Gomes Tavares sliep zomers in een sauna als slaapkamer. pr

Inwoners vertellen over verduurzaming woning: ‘Energierekening van 800 euro aangepakt’

Overig

HAARLEMMERMEER Remco schrok van zijn energierekening, Pedro sliep zomers in een sauna. Na een gesprek met een adviseur van het Energieloket Haarlemmermeer ziet hun leven er een stuk anders uit. Dat is te lezen op de site van deze organisatie waar enkele bewoners uit Haarlemmermeer hun verhaal doen. Om meer mensen te inspireren hun huis te energiezuiniger te maken worden meer ervaringsverhalen gevraagd. 

Bijzonder om te lezen is het verhaal van Remco Maljers uit Hoofddorp. Hij en zijn gezin waren verhuisd naar een vrijstaande jarenzeventigwoning, toen ze voor een vervelende verrassing kwamen te staan. Iedere maand was hun energierekening maar liefst 800 euro. Het werd duidelijk dat veel plekken in het huis niet of slecht geïsoleerd waren. Na het uitvoeren van een warmtescan, dat is een infraroodfoto die laat zien waar temperatuurverschillen optreden, werden de pijnpunten geanalyseerd. Op basis hiervan heeft Remco de gehele kruipruimte laten isoleren en op veel plekken spouwmuurisolatie aangebracht: “We kijken reikhalzend uit naar de wintermaanden om te ervaren wat ons energieverbruik gaat zijn,” zegt hij.

Pedro Gomes Tavares uit Badhoevedorp sliep naar eigen zeggen zomers in een sauna als slaapkamer. Nu heeft het een aangename temperatuur. Ook beneden, vooral in de serre was het veel minder warm dan voorheen. Dat is te danken aan het energiegesprek van Energieloket Haarlemmermeer, dat hij aanvankelijk had aangevraagd om de energiekosten omlaag te brengen. Pedro liet daarna de muren van zijn gevel en zijn dak met EPS isoleren. Ook zit er op de hele woning HR++ glas. ‘Bijvangst’ is dus dat het zomers veel koeler is. 

Ook uw verhaal kwijt ter inspiratie voor anderen? Stuur een mail naar info@energielokethaarlemmermeer.nl. De eerste vijf mensen die een verhaal opsturen krijgen een energiemeter kado doen. Met een energiemeter hou je bij hoeveel energie bepaalde apparaten gebruiken.

advertentie
advertentie