Koos de Vries: 'Het was prachtige maar ook intensieve ervaring.'
Koos de Vries: 'Het was prachtige maar ook intensieve ervaring.' Jur Engelchor Fotografie

Koos de Vries verlaat politiek Haarlemmermeer

25 november 2021 om 08:06 Overig

HAARLEMMERMEER Jennifer Hup is de nieuwe lijsttrekker van de gecombineerde fractie ChristenUnie/SGP Haarlemmermeer. Ze vervangt daarmee Koos de Vries. Hij verlaat daarmee in maart na dertien jaar de lokale politiek. “Het was prachtige maar ook intensieve ervaring.”   

De Vries: “In 2009 kwam ik een kijkje nemen bij een raadsvergadering en vond het erg interessant. Ik was altijd al in politiek en maatschappelijke zaken geïnteresseerd, dus de stap naar de fractie was snel gezet. Eerst draaide ik een tijd mee als ‘gewoon fractiemedewerker’, en toen de kans zich voordeed om fractie-assistent te worden, heb ik die gegrepen.”

De Vries vond het een prachtige maar ook intensieve ervaring. Hij noemt daarbij een bezoek aan Rijsenhout met Carla Dik en Kajsa Ollongren, overleg met Schiphol en de KLM, de coronacrisis en het overleggen met bevlogen dorps- en wijkraden. Ook kijkt hij met plezier terug op het het aankaarten en opgelost krijgen van zaken die misgingen, de kranslegging en de onthulling van de gedenkkeien, de energietransitie en het verzorgen van lessen op scholen.” 

“Maar nu is het moment om het stokje door te geven aan de nieuwe generatie, zoals Rick Middel, Sophie Clemens en Jennifer Hup. Eigenlijk wilde de selectiecommissie met de verkiezingen van 2018 al verjongen. Maar omdat de jonge mensen nog wat ervaring moesten opdoen, en ik het een mooie kans vond om met mijn ervaring de kar te trekken, heb ik aangegeven dat ik graag één raadsperiode wil doen.”

“Ik heb nog wel aangegeven een korte tijd aan de fractie verbonden te willen blijven voor advies en het doorgeven van de ervaring, en dan is het mooi geweest. Ik ben dankbaar dat ik deze jaren heb mogen geven om ook het christelijke geluid te laten klinken: een oproep tot een rechtvaardige samenleving, met speciaal oog voor de mensen die niet zo makkelijk voor zichzelf op kunnen komen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie