Een aanzienlijk deel van het zonnepark wordt als openbaar park ingericht, zodat iedereen daar gebruik van kan maken.
Een aanzienlijk deel van het zonnepark wordt als openbaar park ingericht, zodat iedereen daar gebruik van kan maken. fabersam (pixabay)

Vattenfall pakt door met megazonnepark Hoofddorp A5

25 november 2021 om 17:45 Overig

HOOFDDORP Vattenfall heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een zonnepark in Haarlemmermeer. Het zonnepark Hoofddorp A5 moet in het zonnecarré komen, tussen de Kagertocht en de A5.

Een aanzienlijk deel van het zonnepark wordt als openbaar park ingericht, zodat iedereen daar gebruik van kan maken. Op verzoek van de omgeving komen in het park speel- sporttoestellen. Ook komt er een wandelroute en een brug over het water om een wandelrondje te kunnen maken. Voor de biodiversiteit worden onder andere struweelhagen geplant en er wordt een inheems bloemenmengsel met een lange bloeiboog gezaaid om wilde bijen en insecten aan te trekken. De vergunningsaanvraag zal eerst door de gemeente worden beoordeeld. Daarna zal de ontwerpvergunning ter inzage worden gelegd. 

Om het ontwerp van de zonneweides goed in het landschap te laten passen heeft Vattenfall de afgelopen maanden overlegd met de direct omwonenden, omliggende bedrijven en de gemeente. Ook werd een informatieavond georganiseerd voor de inwoners van Hoofddorp en andere geïnteresseerden.

De wensen uit de omgeving zijn zoveel mogelijk in het plan verwerkt. Daardoor sluit het zonnepark ook goed aan op lokale behoeften.

Vattenfall wil dat de omgeving meeprofiteert van het zonnepark. Daarom kunnen inwoners, bedrijven en instanties van Haarlemmermeer participeren in het zonnepark.

 Het zonnepark in Hoofddorp past binnen de ambitie van Vattenfall om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Daarom ontwikkelt het bedrijf sinds 2017 door heel Nederland zonneparken. De eerste projecten bij de energiecentrales van Vattenfall (Eemshaven, Velsen, Diemen en Hemweg) zijn inmiddels operationeel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie