Margreet Vendel: ‘Het fijn te weten dat je iets hebt bijgedragen aan een proces dat ook na mijn vertrek volop door zal gaan.’
Margreet Vendel: ‘Het fijn te weten dat je iets hebt bijgedragen aan een proces dat ook na mijn vertrek volop door zal gaan.’ (c)Rubianca Photography

Margreet Vendel stopt als bestuurder Meer Primair

27 november 2021 om 10:45 Overig

HAARLEMMERMEER Margreet Vendel nam eind november afscheid als lid van het College van Bestuur van Meer Primair, dat zeventien basisscholen heeft in Abbenes, Buitenkaag, Hoofddorp en Badhoevedorp. Ze heeft mede aan de wieg gestaan van de vorming en ontwikkeling van Meer Primair. Na zevenenhalf jaar kan zij met een gerust hart met pensioen gaan.

In 2014 werd Meer Primair gevormd uit de Vereniging Christelijk Onderwijs (VCO) Quercus en Stichting Katholiek Onderwijs Hoofddorp (SKOH). Margreet Vendel was bestuurder bij SKOH en werd lid van het College van Bestuur. In haar beleid is vooruitgang de rode draad gebleken, zo laat de organisatie weten. 

Zo werkte ze mee aan de vorming van een nieuwe gezamenlijke missie en visie voor Meer Primair waarin ambitie duidelijk naar boven komt. De kernwaarden - inspiratie, ontwikkeling, vakmanschap continuïteit en verbinding - zorgden ervoor dat Meer Primair als samenhangend geheel kon werken. De slogan ‘vandaag leren voor morgen’ slaat op zowel de leerlingen als de medewerkers van Meer Primair. 

Eén van de actuele speerpunten van Vendel is het strategische thema ‘Dynamische kindcentra in de Haarlemmermeer’. Vendel stimuleert de scholen om de samenhang tussen onderwijs en opvang te vergroten en verder te gaan als toekomstgericht kindcentrum. Afgelopen jaren hebben meerdere scholen van Meer Primair de overstap gemaakt en enkele andere scholen staan op het punt dit te doen. Vendel moedigt deze vorm van onderwijsvernieuwing aan en vindt het van belang dat ouders in de Haarlemmermeer iets te kiezen hebben. Scholen mogen onderscheidend zijn en kunnen daarin hun eigen pad kiezen. 

Eef Niezing, lid van het college van bestuur en naaste collega: “Het vertrek van Margreet is een hele beslissing, waar we allemaal aan moeten wennen. Margreet niet in de laatste plaats. We danken Margreet voor haar werk van afgelopen jaren. De organisatie heeft onder haar leiding hard gewerkt aan professionalisering en investeren in het onderwijs. Margreet is de drijvende kracht achter die ontwikkelingen. Zonder haar bijdrage hadden we niet gestaan waar Meer Primair nu staat. Wij zijn er trots op dat we met Meer Primair voort kunnen gaan op de weg die we samen hebben uitgezet.”
Meer Primair gaat verder met één bestuurder in plaats van twee, Eef Niezing wordt voorzitter van het College van Bestuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie