Afbeelding
Twitter

Actie klimaatactivisten bij Amazon op Schiphol

26 november 2021 om 14:33 Overig

SCHIPHOL (ANP/RTR) Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren op Schiphol actie bij een locatie van webwinkel en techconcern Amazon. De actievoerders hebben daar het distributiecentrum geblokkeerd, zo melden ze. De actie vindt speciaal plaats tijdens koopjesfestijn Black Friday. Amazon heeft elk jaar veel aanbiedingen op die dag.

Met zo’n 25 actievoerders worden twee uitgangen geblokkeerd, aldus een woordvoerster. “Er schijnt nog een derde te zijn, daar worden nu pakjes opgehaald door busjes, maar het is een veel kleinere uitgang”, voegt ze toe. De groep is van plan de blokkade tot 17.00 uur vol te houden. Amazon kon niet direct een reactie geven.

Ook in het Verenigd Koninkrijk voert Extinction Rebellion actie, bij vijftien depots van Amazon, om de leveringen in de war te schoppen. Dat gebeurt onder meer in Manchester, Bristol en Tilbury. Volgens Extinction Rebellion jaagt het Amerikaanse Amazon “obsessieve overconsumptie” aan. Black Friday is voor Amazon de drukste dag van het jaar. Maar volgens Extinction Rebellion passen overconsumptie en speciale koopdagen als Black Friday niet bij een “leefbare wereld”.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie