Nick Hallam en Rob Birch van Stereo MC's
Nick Hallam en Rob Birch van Stereo MC's Rechtenvrij beeld

Stereo MC’s terug in Hoofddorp

5 december 2021 om 09:56 Overig

HOOFDDORP Op donderdag 6 januari zijn Stereo MC’s weer terug in poppodium Duycker. Geïnspireerd door elektronische muziek was Stereo MC’s erg bepalend voor de hiphop scene in het begin van de jaren 90. Ze scoorden een megahit met ‘Connected’ en vanaf dat moment stonden alle deuren wagenwijd open voor hun typische cross-over van hiphop, met veel soul- en dance invloeden.

Stereo MC’s bestaat uit het duo Rob Birch en Nick Hallam. Naast de live optredens als Stereo MC’s gaan ze ook door met hun liefde voor DJ’en, een essentieel onderdeel van hun onafhankelijke label Connected. Toen het duo in 2015 moe was van de platenmaatschappijen besloten ze terug te keren naar hun eigen roots en richtten ze Connected op. In eerste instantie als label om eigen muziek uit te brengen, maar al snel ook om andere muziek uit te brengen, met inbegrip van genres als Afro House, Deep House en Techno. Zo brachten ze talloze hits en releases uit in samenwerkingen met o.a. Adam Port, Anja Schneider, David Mayer, Florian Busse, Nandu, Aaaron en Terranova.

De supportact deze avond is de Amsterdamse band Lemon. Deze band werkte al eens samen met de zangeres van Stero MC’s, Cathy Coffey, en brengt funky alternative rock met invloeden van bands als Primal Scream en Stone Roses.

Meer info en tickets zijn verkrijgbaar via www.duycker.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie