Deze mensen moeten het de komende vier jaar gaan doen voor de PvdA.
Deze mensen moeten het de komende vier jaar gaan doen voor de PvdA. pr

Kandidatenlijst PvdA: mix van ervaring en nieuw politiek talent

30 november 2021 om 11:40 Overig

HAARLEMMERMEER De PvdA Haarlemmermeer heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. De lijst bevat volgens de partij een mooie mix van ervaring en nieuw politiek talent en is een goede afspiegeling van Haarlemmermeer. “Met onze lijsttrekker Fouad Sidali voorop staat deze groep in de startblokken om de strijd in onze polder te gaan voeren,” zo laat een woordvoerder weten. De PvdA bekleedt nu drie zetels in de gemeenteraad. 

De lijst wordt aangevoerd door lijsttrekker Fouad Sidali, die zich het afgelopen jaar als wethouder heeft ingezet met name om de tekorten in de jeugdzorg beheersbaar te krijgen. Huidig raadslid Rashana Hussain staat op nummer twee. Zij is op dit moment het een na jongste raadslid en de PvdA verwacht veel van haar in haar tweede termijn. Roelof van Laar is de hoogste nieuwe binnenkomer. Van Laar strijdt al zijn hele leven voor kinderrechten en tegen kinderarbeid en staat op de derde plek van de Haarlemmermeerse sociaaldemocraten. Achter Van Laar staat op nummer vier het 23-jarige talent Kimberley Denie uit Zwanenburg, ze studeert bestuurskunde en is bestuurslid van de Jonge Socialisten.
Huidige fractieassistenten Bert den Elzen en Birgitta Kamsteeg zijn de nummers 5 en 6. Zij hebben veel ervaring in respectievelijk het fysiek domein en sociaal domein. De PvdA wil de fractie vernieuwen en verjongen. Willem Klijn, de huidige fractievoorzitter, wordt na twee raadsperioden lijstduwer. De nieuwe fractie kan een beroep blijven doen op zijn kennis en ervaring.

Lijsttrekker Fouad Sidali: “Ik vind het een grote eer om aanvoerder te mogen zijn van deze prachtige lijst. Zoals een PvdA-kandidatenlijst betaamt is die een echte afspiegeling van Haarlemmermeer in al haar diversiteit. De verkiezingen gaan wat de PvdA Haarlemmermeer om een plek voor iedereen in onze polder, ik weet zeker dat deze mensen daarvoor gaan strijden. Voor een betaalbare woning, voor een duurzame toekomst en voor eerlijke kansen in het onderwijs.”

Francien Anker, voorzitter van het bestuur: “Met deze lijst zien we een combinatie van ervaring, vernieuwing en verjonging. Als bestuur zien wij het als onze opdracht om een lijst samen te stellen waar iedere Haarlemmermeerder zich in kan herkennen en om een nieuwe generatie politiek talent een kans te geven. Met deze kandidatenlijst durf ik te stellen dat we daar in geslaagd zijn.” 

De eerste 10 plaatsen van de kandidatenlijst ziet er als volgt uit: Fouad Sidali, Rashana Hussain, Roelof van Laar, Kimberley Denie, Bert den Elzen, Birgitta Kamsteeg, Dicky Kerkhoff, Divya Kohli, Simon van den Broek en Ria Barendregt. Willem Klijn is lijstduwer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie