De oliebollenactie moet een mooie aftrap van verschillende ludieke inzamelingsacties voor ene nieuw clubgebouw.
De oliebollenactie moet een mooie aftrap van verschillende ludieke inzamelingsacties voor ene nieuw clubgebouw. pr

Jeugdvereniging Don Bosco verkoopt oliebollen deur aan deur

27 december 2021 om 07:54 Overig

HALFWEG De oliebollen van jeugdvereniging Don Bosco uit Halfweg zijn de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een begrip in de dorpen Zwanenburg en Halfweg. Op 31 december bakken de vrijwilligers van de vereniging zo’n 5.000 oliebollen om geld in te zamelen voor leuke uitjes of bijzondere investeringen. “De oliebollen, die door onze leden langs de deuren worden verkocht, zijn naast liefdadig ook nog eens ontzettend lekker” zo vertelt initiatiefnemer Bob Schelling.  met een glimlach. “Ieder jaar ontvangen we weer mailtjes van klanten die aangenaam zijn verrast door de kwaliteit van onze oliebol. Dat geeft ons enorm veel voldoening.” 

De inzamelingsactie begon tien jaar geleden met niet veel meer dan een keukenmixer, een paar ijsknijpers en een huis tuin en keuken frituurpannetje. “Die tijden hebben wij inmiddels ver achter ons gelaten” aldus Bob. “De huidige actie heeft meer weg van een professionele operatie.” De vereniging beschikt na jaren van investeren over drie enorme frituur ‘straten’ en twee minstens zo indrukwekkende planeetmengers. “Met deze installatie en flink wat gemotiveerde vrijwilligers moeten 10.000 oliebollen ook haalbaar zijn” grijnst Bob.

Toch had de inzamelingsactie volgens medeorganisator Bastiaan Cappendijk nog niet eerder zo’n zware lading voor de Jeugdvereniging. “Natuurlijk vinden wij het leuk om onze dorpen op 31 december te voorzien van lekkernijen, maar dit jaar hebben wij gewoon een keihard doel voor ogen. Over twee jaar moet Don Bosco haar huidige clubgebouw verlaten en er is nog altijd onvoldoende budget voor een nieuw onderkomen” zo deelt Bastiaan met merkbare zorgen. “De oliebollenactie van 2021 moet een mooie aftrap zijn van verschillende ludieke inzamelingsacties.”

Hoewel Don Bosco Halfweg maar liefst 200 actieve jeugdleden kent, is het de afgelopen jaren moeilijk gebleken om de deuren van alle huishoudens in de dorpen Zwanenburg en Halfweg te bereiken. Sinds een aantal jaar betrekt de vereniging daarom ook lokale ondernemers in hun actie. “Bedrijven kunnen bij ons een speciale bestelling doen. Wij zorgen voor een mooi opgemaakte mand voorzien van poedersuiker en servetjes. Ideaal om voor personeel of klanten op de toonbank te zetten of bijvoorbeeld om uit te delen aan relaties. Het stukje ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ dat in onze lekkernijen zit gebakken doet het erg goed bij ondernemers” zo legt Bastiaan uit. 


Sinds dit jaar biedt de jeugdvereniging ook de mogelijkheid om online oliebollen te bestellen via don-bosco.nl/oliebollen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie