Het festival vindt plaats in De Meerse en is online te volgen.
Het festival vindt plaats in De Meerse en is online te volgen. pr

GIG Haarlemmermeer 2021 zorgt voor harmonie

Overig

HAARLEMMERMEER Ook dit jaar zorgt GIG Haarlemmermeer voor een benefietevenement dat een podium geeft aan jong lokaal talent en geld ophaalt voor goede doelen.  

Het succesvolle jongerenproject dat in 2008 tot stand is gekomen wordt gehouden op zondag 19 december op het grote podium van schouwburg De Meerse. GIG 2021 is te volgen via een livestream op hun YouTube-kanaal. Gedurende de show wordt geld ingezameld voor Hospice Bardo en Stichting Adamas Inloophuis.

Vanaf 20.30 uur laten acht acts, met jongeren tussen de 12 tot 25 jaar, zien wat zij in hun mars hebben. In deze talentenjacht strijden zij om drie geldprijzen met een waarde tot wel duizend euro. Ook basisscholen De Brandaris en de Caleidoscoop hebben zich samen met PierK en ZangExpress ingezet voor een paar optredens-op-afstand. Daarnaast is er gedurende de avondshow een loterij met prijzen, aangeboden door ondernemers uit heel Haarlemmermeer.

De organisatie van Stichting GIG, bestaat uit jongeren die zich belangeloos inzetten. Samen met sponsoren zoals de gemeente Haarlemmermeer, de Rabobank, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp, en tientallen lokale ondernemers, zorgt Stichting GIG ervoor dat enerzijds jong lokaal talent wordt ontplooid en dat anderzijds al meer dan 50.000 euro is opgehaald voor de twee lokale goede doelen.

Voorzitter Nick van Duin: “Wij hadden aan het begin van het jaar met vrij veel mogelijkheden rekening gehouden, maar dat we einddecember wéér in een lockdown zaten, had geen van ons voorzien. We hebben mazzel dat we na vorig jaar ervaring hebben met live-streamen en dat we samen werken met ontzettend enthousiaste partijen, dat maakt het wel een stuk makkelijker om zo laat in het proces nog te schakelen.”

“Stoppen is voor ons geen optie, we gaan er 19 december gewoon weer een digitaal feest van maken. Het belooft een feest te worden, dus komt dat zien.”

advertentie
advertentie