Deze klant lijkt de hond te laten beslissen welk voedsel er wordt gekocht.
Deze klant lijkt de hond te laten beslissen welk voedsel er wordt gekocht. Anko Stoffels

Pets Place opent winkel in Hoofddorp: ‘Dierenwelzijn staat voorop’

Overig

HOOFDDORP Pets Place heeft woensdag een winkel geopend aan het Marktplein in Hoofddorp. De winkel is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place, waar naast benodigdheden voor dieren aanvullende diensten worden aangeboden en mensen terechtkunnen voor advies. “Dierenwelzijn staat daarbij voorop”, vertelt Leonieke Hultzer, bedrijfsleider van Pets Place Hoofddorp. 

Dat komt onder meer tot uiting in de grotere huisvesting voor de bewoners van de winkel. Vergeleken met andere filialen die nog in de oude stijl opgezet zijn, heeft de nieuwe vestiging een knaagdierenhuis dat ruim twee keer zo groot is. “Ook houden we minder dieren per hok en besteden we aandacht aan de inrichting door zo goed mogelijk de natuurlijke omgeving van de dieren na te bootsen. Dit doen we door, naast het geven van voldoende ruimte, onze knagers genoeg schuil-, klim- en graafmogelijkheden te bieden. Ook plaatsen we waar nodig tredmolens, zodat de diertjes lekker kunnen rennen”, aldus Hultzer.

Opvallend is de investering die deze vestiging van Pets Place gedaan heeft in zijn aquariumafdeling. De Hoofddorpse winkel onderscheidt zich door zijn aandacht voor vissen, waterplanten en ander toebehoren. “We hebben maar liefst vijf meter keuze aan zogenoemde ‘levende have’, visjes dus, en daarnaast ook nog vijf meter aan aquariatoebehoren. Ook bieden we een aantal exclusieve, luxe aquaria aan die een echte eyecatcher voor een woning kunnen zijn”, vertelt Hultzer. Verder biedt deze winkel andere type opties aan voor aquaria dan andere speciaalzaken, zoals CO2-setjes die waterplanten voorzien van het nodige koolzuurgas. 

Klanten van Pets Place kunnen in Hoofddorp ook terecht voor een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve voeding voor hun dier. “We merken dat de vraag naar honden- en kattenvoer van hoge kwaliteit met een hoog percentage vlees toeneemt. Dat komt goed uit, want wij hebben zes vriezers vol met vers vlees. We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op de voeding van hun viervoeter.” Dit komt volgens de dierenspeciaalzaak door de zogenaamde humanisering van het huisdier.

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land en is van plan om in de komende vier jaar het aantal vestigingen uit te breiden naar 230. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1200 werknemers in dienst.

Meer informatie via: 

https://www.petsplace.nl/pets-place-hoofddorp

advertentie
advertentie