10&Meer is er voor leerlingen vanaf groep zeven, die graag zo zelfstandig mogelijk willen leren.
10&Meer is er voor leerlingen vanaf groep zeven, die graag zo zelfstandig mogelijk willen leren. Pr

Haarlemmermeer krijgt ‘tienercollege’

Overig

NIEUW-VENNEP Het Herbert Vissers College en Stichting Jong Leren openen op 31 januari het eerste tienercollege in Haarlemmermeer: 10&Meer. “Doelgroep is leerlingen die een extra uitdaging zoeken of voor wie de middelbare school nog net iets te vroeg komt,” vertelt projectmanager Jaimie Hooi.

Door de samenwerking tussen de partijen klikte vanaf het eerste gesprek in december 2020. “Het niet de vraag of, maar hoe we een tienercollege konden gaan realiseren,” aldus Hooi. “Inmiddels staan er drie leerkrachten te trappelen om met de leerlingen aan de slag te gaan.  Locatie is de Dorpstraat 45 in Nieuw-Vennep.”

“Tienercollege 10&Meer is er voor leerlingen vanaf groep zeven, die graag zo zelfstandig mogelijk willen leren. Het onderwijs wordt aangeboden tot en met de onderbouw van het voorgezet onderwijs. Dit gaan we doen op een rustige en veilige plek, waar wij op een plek basisonderwijs en voortgezet onderwijs met elkaar gaan verbinden.” 

“De ene leerling kan sneller door de stof gaan, terwijl de ander juist extra tijd zal nemen om zich te ontwikkelen. Iedere leerling krijgt bij 10&Meer de kans zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen de leerlingen pas vanaf de tweede of de derde klas een advies en maken daarna een soepele overgang naar het reguliere voortgezet onderwijs. Met de komst van een tienercollege bevorderen we gelijke kansen voor leerlingen in Haarlemmermeer.”

advertentie