Heerlijke kipfingers voor de kinderen, buiten klaar gemaakt met lokale producten.
Heerlijke kipfingers voor de kinderen, buiten klaar gemaakt met lokale producten. Robert Joore

Vreugde én heerlijke kipfingers voor kinderen in het Opvanghuis

27 december 2021 om 09:01 Overig

HOOFDDORP Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer heeft kinderen in het Opvanghuis in Hoofddorp vlak voor Kerst verblijdt met een heerlijke maaltijd. Buiten is het koud en nat en er staat een stevige bries. Door de lockdown is afgelopen donderdag noodgedwongen gekozen om de maaltijd buiten voor te bereiden. 

“Bij de stichting was een wens binnen gekomen om de kinderen die in armoede leven, en wonen in het Opvanghuis, met Kerst wat vreugde te brengen”, vertelt Toos van der Kamp, zij is een van de initiatiefnemers van de stichting. “Door de lockdown kunnen zij niet gezellig samen zijn, maar moeten de kinderen verblijven in een piepklein appartement, met z’n zessen. Maar met een dak boven hun hoofd maken zijn er toch nog iets van.”

De kinderen konden niet wachten, spannend, want er stond iets leuks te gebeuren. “Mama, mama mogen we het Kerstdiner al halen”, roept een van de kinderen vol spanning. 

Voor de deur van het Opvanghuis staat een kraam waar een kok heerlijk aan het koken is. Een simpel, puur en eerlijk polderdiner, bereid met verse streekproducten. Vers gesneden frieten, vers gesneden kip met een krokant laagje er omheen, dan krijg je kipfingers. 

“Ik heb nog nooit zo lekker gegeten, ik heb mijn vinger erbij afgelikt”, vertelt één van de kinderen met een big smile op zijn gezicht. 

Kinderen kwamen terug naar de kraam om de kok en zijn helpers te bedanken. En sommige kregen nog wat extra’s. Ook was er voor alle kinderen een tasje met een leuk aandenken van deze avond. “Wat heerlijk om al die blije kindergezichtjes te zien, dat doet je beseffen dat je leeft”, besluit Van der Kamp. “Wij wensen u alle goeds voor 2022, blijf ons volgen www.makeachildhappy.nl.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie