Afbeelding
Handhaving Haarlemmermeer | Twitter

Roerig jaartje voor handhaving Haarlemmermeer

27 december 2021 om 18:44 Overig

HAARLEMMERMEER Handhaving Haarlemmermeer kijkt terug op een roerig jaar met onder andere inzet en controles op het gebied van horeca, woon-adresfraude en ondermijning. Het team heeft in 2021 voor het eerst verschillende controles uitgevoerd binnen de ‘onvergunde’ oftewel illegale prostitutiesector.

Ook had het de handen vol jeugdoverlast. Via interne verschuivingen heeft de gemeente voor de duur van maximaal twee jaar, drie fte’s extra aan handhaving weten te realiseren. Zo moet de overlast beter kunnen worden aangepakt. Die komt doordat mede door de coronasleur jongeren vaker op straat hangen wat tot ergernis leidt voor omwonenden. In de periode van 1 september 2020 tot en met 1 september 2021 kwamen in in Haarlemmermeer 1855 klachten binnen.

Ook moest handhaving het afgelopen jaar meerdere keren ingrijpen op plekken waar illegale feesten werden gehouden. Er werden daarbij veel boetes uitgedeeld vanwege het overtreden van de coronaregels, maar ook voor openbare dronkenschap en belediging. 

Een verandering was dat handhaving sinds 1 juni ook gehuisvest is in het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp. 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie