imker zet zwerm bijen op kast
imker zet zwerm bijen op kast IVH

Imkervereniging Haarlemmermeer start cursus imkeren

30 december 2021 om 10:42 Overig

HAARLEMMERMEER imkervereniging Haarlemmermeer start het komende jaar een cursus imkeren. Die bestaat uit een aantal theorielessen zodat de deelnemer een goede basiskennis over bijenvolken hebt voor die voor het eerst een kast opent. Voorbij komen de oorsprong van de bij, verschillende soorten bijen en waarom is de bekendste bij (de honingbij)  eigenlijk een vreemde bij onder de bijen? Verder wordt de jaarcyclus besproken, het wonder van bijenzwermen en de rol van de koningin. Want is zij nou de baas of is ze eigenlijk heel slaafs? En zijn mannetjesbijen (darren) eigenlijk wel ergens goed voor?

De cursus wordt gegeven van januari tot in september met een zwaartepunt in de winter (theorie) en het voorjaar (praktijk). De (6) theorielessen zijn op dinsdagavond in de Cruquius (of als de corona-omstandigheden dat niet toelaten online via Zoom). (10) Praktijklessen zijn steeds op zaterdag op het Bijenpark in Cruquius, met één uitzondering op zondag.

De eerste les is op zaterdagmiddag 15 januari of op dinsdagavond 25 januari. Dit is een introductieles en direct een kennismaking. Hierna kan men besluiten al dan niet door te gaan. Meer informatie staat op imkersvereniging-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie