Er zijn heel wat handen nodig om de bomen te verplaatsen.
Er zijn heel wat handen nodig om de bomen te verplaatsen. pr

Reddingsactie fruitstruiken en -bomen Raadhuisplein

Overig

HOOFDDORP Via de actie Vliegende Groene worden op 11 januari Raadhuisplein en 15 januari in het Fruitpark Pabstlaan Hoofddorp fruitstruiken en bomen gered. Dat is te danken aan Stichting MeerGroen

De bomen zijn afkomstig van de oude skatebaan die sinds 2017 op het Raadhuisplein ligt. Initiatiefnemer Franke van der Laan: “Daar staan wel vijftig soorten bloeiende en fruitdragende struiken en bomen. Nu het gemeentehuis en het Raadhuisplein op de schop gaan, ruimen we 11 januari het parkje leeg met het doel zoveel mogelijk van de struiken, bomen en kruiden weer een nieuwe bestemming te geven via de meerbomen.nu actie. Wie helpt ons met de reddingactie? Voor helpers is er natuurlijk ook wel een aandenken beschikbaar.”

Zaterdag 15 januari is het plan om een nieuwe locatie voor klaar te maken voor de boompjes in het anderhalf hectare grote parkje aan de Pabstlaan. “Van de gemeente hebben we dit parkje in beheer gekregen om samen met de wijk, verzorgingshuis Meerstede en andere geïnteresseerden tot een sociale ontmoetingsplek en bruisend fruitpark om te toveren. Eerst worden uit hun kracht gegroeide struiken en bomen verwijderd en voor zover mogelijk gered voor elders, daarna en alle fruitcirkels worden opgehoogd en van voeding voorzien met compost. Er is veel handmatig werk en hulp van een graafmachine. Twee of drie weken later worden nieuwe fruitbomen en honderden fruitstruiken bij geplant. Er zijn vele handen, scheppen en kruiwagens welkom! En Wijkraad Hoofddorp Noord zorgt voor de juiste sfeer met koek en zopie.”

Meer informatie staat op de websites stichtingmeergroen.nl en meerbomen.nu.

advertentie
advertentie