Ben Perdaan: U zou dan die 80 procent ook heel welwillend aan mij kunnen overmaken om dat gevoel van “samen” kracht bij te zetten.
Ben Perdaan: U zou dan die 80 procent ook heel welwillend aan mij kunnen overmaken om dat gevoel van “samen” kracht bij te zetten. Frans Tol

Columnist-kapper naar burgemeester: ‘Lever ook 80 procent salaris in’

4 januari 2022 om 11:29 Overig

NIEUW-VENNEP In zijn tweewekelijkse column Kapperspraat stelt Ben Perdaan in het Witte Weekblad burgemeester Schuurmans voor om ook eens 80 procent van haar salaris in te leveren, zoals hij in de nieuwe lockdown moet doen. 

Lieve Marianne,

Daar zijn we dan weer, opnieuw in een Lockdown. Vooral omdat we niet essentieel zijn. Thuis wordt mijn inkomen overigens wel als behoorlijk essentieel ervaren.

Maar goed, dat is blijkbaar niet relevant.

Bij aanvang van een nieuwe Lockdown word ik gebeld en geappt en worden er zoom meetings opgetuigd waarbij de diverse overheidsdienaren hun medeleven betuigen. Allemaal buitengewoon sympathiek, maar ik koop er geen brood mee.

Nu heeft diezelfde overheid een kreet bedacht, en wel: “Alleen samen krijgen we Corona onder controle.”

Ik heb de definitie van het woord samen voor de zekerheid nog even opgezocht. Bij of met elkaar, dat is de betekenis van samen. 

Mooi hè?

Tijdens een vorige Lockdown moest ik een formulier invullen dat duidelijk maakte hoe groot mijn inkomensterugval was. Dit ging dan over het gezamenlijk inkomen van mijn vrouw en ik. Ook zij had last van de Lockdown als freelance sportinstructeur. Enfin, de calculatie wees uit dat er sprake was van een terugval in het maandinkomen van ruim 80 procent. 

Da’s best veel.

Nu kan ik uit de openbare gegevens opmaken dat Haarlemmermeer thans zo’n 157.000 inwoners heeft. Aan de hand van het aantal inwoners wordt onder andere het salaris van de burgemeester bepaald. In uw geval is dat ongeveer €12.000,- per maand.

Nu is mijn voorstel om, al is het maar voor één maand, u ook eens 80 procent van uw salaris te laten inleveren. Dan zit u nog steeds boven het gezinsminimum, wat blijkbaar genoeg zou moeten zijn. Tenminste, dat is mij verteld. U zou dan die 80 procent ook heel welwillend aan mij kunnen overmaken om dat gevoel van “samen” kracht bij te zetten.

Want, het klinkt misschien raar, maar om de een of andere reden kan ik niet helemaal goed voor ogen krijgen hoe de overheid dat samen gevoel nu precies ziet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie