Sarabande in Nieuw-Vennep.
Sarabande in Nieuw-Vennep. Ton Dijkstra

Online bijeenkomst over woningbouwplan Sarabande Nieuw-Vennep

Overig

NIEUW-VENNEP Bewoners van Nieuw-Vennep kunnen woensdag 12 januari van 19.30 tot 21.00 uur online meepraten over woningbouwplan Sarabande.

De gemeente wil het noodgebouw voor basisschool ‘t Venne aan de Sarabande ombouwen naar 28 flexwoningen. Doelgroepen zijn spoedzoekers uit de gemeente Haarlemmermeer, waaronder starters en jongeren (23+) en vergunninghouders. Recent is veel kritiek geweest op de plannen. Ook werd er geklaagd over het ontbreken van participatie van omwonenden. 

Tijdens deze bijeenkomst horen bezoekers welke stappen tot nu toe zijn doorlopen in het project en waar de betrokkenen staan. De wethouders Jurgen Nobel (Woningbouw) en Fouad Sidali (Woonbeleid) zijn aanwezig, net als de uitvoerder van het project Flexwonen NH.

Omwonenden hebben in september met Flexwonen NH gesproken over de verschillende mogelijkheden voor het inrichten van de buitenruimte van het gebouw aan de Sarabande. Flexwonen NH heeft in oktober de vergunning aangevraagd. Deze aanvraag wordt nu getoetst door de omgevingsdienst. Als alle stukken, inclusief het parkeeronderzoek, zijn goedgekeurd is er een voorlopige vergunning. 

Hierna ligt deze voor een periode van zes weken ter inzage en kan hierop reageren met een zogenaamde ‘zienswijze’. Als er geen gegronde bezwaren zijn, wordt de vergunning definitief. 

De aanmeldtermijn om te deel te nemen is overigens al verlopen. 

advertentie