Het betreffende kruispunt in Rijsenhout.
Het betreffende kruispunt in Rijsenhout. Google

Forza bediend: onderzoek naar brokkenkruispunt Rijsenhout

6 januari 2022 om 13:28 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer gaat een verkeerskundig bureau inschakelen om met een advies te komen naar aanleiding van de recent toegenomen ongelukken op het kruispunt Bennebroekerweg-Aalsmeerderweg in Rijsenhout. Dit antwoordt het college naar aanleiding van vragen van de lokale politieke partij Forza.

Raadslid Tjarda Reesink wees in een reeks schriftelijke vragen op de buitengewoon vele (bijna)ongelukken die plaatsvinden op het kruispunt. Ze wilde weten welke interventies het college voor zich heeft om het kruispunt veiliger te maken. Forza eiste daarnaast dat er iets gedaan moet worden aan de huidige verkeerssituatie, zodat deze in toekomst veiliger zou zijn.
Uit beantwoording van de vragen blijkt dat de gemeente bekend is met de signalen uit het dorp dat de kruising als onveilig wordt ervaren en dat de verkeersafwikkeling in de ochtend- en avondspits niet optimaal zou zijn. Omdat precieze cijfers ontbreken is het voor de gemeente echter moeilijk om vast te stellen wat de ideale vorm van het kruispunt zou moeten zijn.
De gemeente heeft nu van de tijdelijke proefafsluiting van de dijk gebruik gemaakt om alle vier de takken van de kruising te meten, voor en tijdens afsluiting. Na de proefperiode wordt een verkeerskundig bureau ingeschakeld naar de metingen te kijken. De gemeente stelt dat verkeersveiligheid als een primaire randvoorwaarde zal worden meegegeven.
Eventuele nieuwe aanpassingen aan het kruispunt volgen uit de evaluatie van het verkeerskundig bureau. In de tussentijd heeft de gemeente sinds 2 december voorrangsborden aan beide zijden van de kruising extra benadrukt met gele achtergrondschilden om de bestaande situatie beter on de aandacht te krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie