De boodschap is: naar buiten gaan is ook in de winter leuk.
De boodschap is: naar buiten gaan is ook in de winter leuk. pr

Kinderen verleid om ook in de winter buiten te spelen

Overig

HAARLEMMERMEER Bijna 400 kinderopvanglocaties in Noord-Holland doen mee met landelijke campagne voor buiten spelen in de winter. Enkele daarvan komen uit Haarlemmermeer, zoals Tante Til (Small Steps) in Hoofddorp, Kindercentrum Babbels in Hoofddorp, kinderopvang Het Strand in Badhoevedorp, BSO Plesmanschool (Partou) in Badhoevedorp en De Optimist in Vijfhuizen. “Maar de lijst is niet compleet, want er doen ook meerdere gastouders mee, maar die kan ik niet zomaar geven,” zegt organisator Marjolein van der Gaag wijzend op de privacywetgeving.

IVN Natuureducatie en kinderopvangorganisatie Humankind willen met de campagne ‘Hartje Winter’ zorgen dat buiten spelen in de winter vanzelfsprekend moet worden. Terwijl kinderen in de zomermaanden gemiddeld zeventien uur per week zich op straat vermaken, is dit in de koude maanden slechts acht uur. Daarentegen brengen kinderen veel meer tijd achter een schermpje door.  

Op het programma staan winterse activiteiten en spelletjes buiten, zoals spelen met de wind, schilderen in de sneeuw, winters koken en verhalen vertellen rond een kampvuur. De boodschap is: naar buiten gaan is leuk.

Het buitenspeelprogramma ‘Hartje Winter’ loopt van 10 tot en met 28 januari.

advertentie