Paul Bakker: 'Elke order binnen een straal van vijftig kilometer, kom ik persoonlijk bezorgen.'
Paul Bakker: 'Elke order binnen een straal van vijftig kilometer, kom ik persoonlijk bezorgen.' Piet van Straalen.

Bakker de boer op met overgebleven flessen Bocelli wijn

7 januari 2022 om 09:17 Overig

NIEUW-VENNEP Projectontwikkelaar Paul Bakker uit Nieuw-Vennep heeft een harde dobber aan de verkoop van 600 flessen Bocelli wijn, ten behoeve van de Voedselbank Haarlemmermeer. De wijn was twee jaar geleden bedoeld als cadeau voor de gasten van zijn groots afscheidsfeest in de Ziggo Dome, met Andrea Bocelli in de hoofdrol. Spelbreker corona veroorzaakte driemaal uitstel. Het feest is definitief afgelast. Omdat ook zijn verkoop- kerstparty deels mislukte door het virus, staat Bakker komende tijd op de markt of in De Symfonie om de flessen aan de man te brengen.

Het is een pijnlijk verhaal. Bij afloop van het optreden tijdens zijn afscheidsfeest wilde Paul zijn gasten verrassen met flessen witte en rode Bocelli wijn. Dozen die nu over zijn. Inclusief de vraag, wat doe je daar mee. Wat past, wat is zinvol? De voedselbank leek hem een goed doel, ware het niet dat die geen wijn mag aanbieden. 

Bij de met de voedselbank betrokken politicus Rinus Beusenberg ontstond het idee de wijnvoorraad te verkopen aan relaties uit met name de Rotary, door hen uit te nodigen. Vandaar dat rond de kerst de tuin van Bakker omgetoverd werd tot een gastvrije feestlocatie, om daar de wijn bij opbod te verkopen en de opbrengst aan de voedselbank te schenken. Alles onder het uitnodigend thema ‘Paul Bakker schenkt wijn en Rinus Beusenberg zingt.’ 

Echter, ook nu bleek corona spelbreker. De opkomst was, ondanks de toezeggingen, beneden de maat. De teller staat nu rond de duizend euro. Bakker: “Wanneer al mijn Rotary relaties zich, ondanks hun toezeggingen, niet door corona hadden laten afschrikken, hadden wij vrolijk kunnen veilen en was een resultaat van minimaal 3.000 euro makkelijk gehaald. Voedselbank blij, ik blij. Win, win dus. Maar ja...”

En nu? “De bestellingen druppelen enigszins na, maar ik wil alsnog minimaal 3.000 euro ophalen. Dus ben ik bezig met nieuwe mogelijkheden. Als u mij binnenkort op de markt of in De Symfonie ziet staan, weet u waarover het gaat. Rechtstreeks bij mij bestellen kan ook: 06 - 20706000. Elke order binnen een straal van vijftig kilometer, kom ik persoonlijk bezorgen. De prijs per doos met zes flessen is 40 euro.”
Bakker tenslotte: “Wijn vertalen naar een donatie aan de voedselbank, is nu mijn uitdaging. Daarmee steun ik de actie ‘Iedere cent telt’, van Rinus. Hem en iedereen wens ik de beste vooruitzichten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie