Deze moeder kan weer veilig oversteken nu de voetgangersoversteekplaats op de Burg. Pabstlaan is hersteld
Deze moeder kan weer veilig oversteken nu de voetgangersoversteekplaats op de Burg. Pabstlaan is hersteld Jan Aukes

Kinderen weer veilig naar de overkant op de Burg. Pabstlaan

11 januari 2022 om 09:14 Overig

HOOFDDORP Henk van Zetten kan weer gerust slapen. De bewoner van de Van den Berghlaan in Hoofddorp was behoorlijk ongerust over de oversteekplaats bij de drie basisscholen in zijn buurt. 

De lichtjes bij de oversteekplaats op de Pabslaan om veilig naar de overkant te komen, waren al sinds 19 december kapot en daarom hing hij aan de bel bij de gemeente. Echter zonder resultaat. “Ik heb vele keren gebeld, maar steeds voelde ik me niet serieus genomen. Ik begrijp er niets van waarom. De klacht stond niet het systeem, er werd nog wel naar gekeken, of er zou wat anders worden gedaan. Nou nee dus. Uiteindelijk heb ik De Waterwolf zelf maar gebeld, want dat doet de reparaties voor de gemeente. En wat denk je? Een uurtje later was het probleem verholpen. Het was een kwestie van een los draadje, werd verteld.”

De bezorgde buurtbewoner kon met gerust hart de opening van de scholen komende maandag tegemoet zien. “Na zo’n lange vakantie is het altijd chaos bij de scholen. De kinderen zijn net koeien die weer de wei in mogen. Auto’s worden links en rechts geparkeerd, desnoods dubbel. Verder is de straat een soort racebaan, dus een ongeluk is snel gebeurd. De kans daarop is nu gelukkig een stuk kleiner.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie