Trudie van ’t Hull-Bettink: 'Wordt corona niet gewoon een griep nu nieuwe varianten milder lijken te zijn?'
Trudie van ’t Hull-Bettink: 'Wordt corona niet gewoon een griep nu nieuwe varianten milder lijken te zijn?' Martine Goulmy

VVD aan burgemeester: ‘Versoepel de coronamaatregelen’

12 januari 2022 om 08:19 Overig

HAARLEMMERMER Trudie van ’t Hull-Bettink doet namens de VVD een dringend beroep op- burgemeester Schuurmans de coronamaatregelen te versoepelen waar mogelijk.  

‘We zitten nu alweer een aantal weken in een harde lockdown. In afwachting tot een volgende persconferentie. Mogen we dan weer, kan het dan weer? Kan de zorg het aan?”, vraagt Van ‘t Hull-Bettink zich hardop af. “Wanneer je ondernemer bent en je bijvoorbeeld een kapper als Ben Perdaan bent (zie zijn column in het Witte Weekblad Nieuw-Vennep), is het een luxe wanneer je zover vooruit kunt kijken. Zij zijn dicht en niet voor de eerste keer. Schulden uit vorige lockdowns en geen inkomsten, maakt deze lockdown écht een harde lockdown.”
“Steun vanuit het Rijk is toegezegd, maar staat nog niet op de bankrekening. Steun voor de gedwongen sluiting te compenseren. Steun voor ondernemers die zich in de schulden hebben moeten steken om huur, gas, water, licht en personeel te kunnen betalen. Schulden omdat de steunmaatregelen die hiervoor in het leven zijn geroepen niet voldoende werken, zoals ze zouden moeten doen. Dit door de systematiek die wordt toegepast bij de beoordeling of een ondernemer in aanmerking komt voor steun.”
Van ‘t Hull-Bettink telt dat de laatste lockdown de situatie voor ondernemers nóg schrijnender heeft gemakt. “Er zijn geen reserves meer, er moet vandaag geld op de bankrekening: niet over een paar maanden. Als lokale politicus sta je wel enigszins met lege handen. We kunnen hier lokaal niet zoveel aan doen. Behalve dan wat we al hebben gedaan: maximaal ruimte vragen om te ondernemen binnen de beperkende maatregelen. Denk aan extra terrasruimte voor horecaondernemers en uitstel van belastingbetaling.”
“De wil is er echter wel om er wat aan te doen. Kan het écht niet gewoon open? De drukke periode voor de kerst is nu toch al voorbij. Wordt corona niet gewoon een griep nu nieuwe varianten milder lijken te zijn? In Spanje denken ze in ieder geval van wel.”
“Voor ondernemers is het in geval: openen indien de situatie het toelaat met een verantwoorde versoepeling van bestaande maatregelen of betere steunmaatregelen. Ik heb al vele oproepen hierover voorbij zien komen. Volgende week donderdag ga ik doen wat ik in ieder geval kan doen: onze burgemeester vragen of ze de oproep zoals de burgemeesters in Utrecht hebben gedaan kan ondersteunen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie