Een beeld van een plantdag in geboortebos Nieuw Wulven in de provincie Utrecht.
Een beeld van een plantdag in geboortebos Nieuw Wulven in de provincie Utrecht. Staatsbosbeheer

Eerste geboortebos Haarlemmermeer

16 januari 2022 om 11:44 Overig

Opening in bijzijn van snelste baby 2022

ZWANENBURG Het Geboortebos Park Zwanenburg wordt woensdag 16 februari feestelijk geopend in bijzijn van de eerste baby van Haarlemmermeer in 2022. Het bos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. 

Met dit nieuwe geboortebos bieden recreatieschap Spaarnwoude, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag nog meer ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmd wordt. Samen hebben ze in Nederland al meerdere geboortebossen aangelegd. 

Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit legt Staatsbosbeheer, in het kader van de Bossenstrategie, nog meer geboortebossen aan. Zo wil het Ministerie van LNV nog meer kinderen en hun (groot-)ouders en verzorgers in Nederland in contact brengen met de natuur en de waarde van bomen laten beleven.

Stichting Nationale Boomfeestdag verzorgt de aanvraag voor geboortebomen en de plantdagen. Het initiatief van de Geboortebossen sluit naadloos aan bij de slogan van de Stichting: ieder kind een boom. Op de website geboortebos.nl kan iedereen voor 75 euro een geboorteboom bestellen. Uniek aan dit concept is dat de aanvrager zelf een boom en een aantal struiken tijdens de plantdag met het gezin mag planten. Als herinnering ontvangen de planters een certificaat en wordt de naam en geboortedatum van het kindje op een digitale plaquette vermeld.

De eerste boom in Geboortebos Park Zwanenburg wordt aangeboden aan de ouders van de nieuwste inwoner van gemeente Haarlemmermeer. Zij planten, op 16 februari om 13.30 uur, samen met de winnaars van de geboorteboomactie op social media van de Boomfeestdag het eerste stukje bos.

Park Zwanenburg maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park. Bezoekers van het park kunnen er wandelen, mountainbiken en skaten. Park Zwanenburg is 35 hectare groot en maakt deel uit van de Groene As, de ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude Park met elkaar verbindt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie