Het kastje wordt dagelijks bijgevuld indien nodig, de producten zijn beschikbaar gesteld door het Armoedefonds
Het kastje wordt dagelijks bijgevuld indien nodig, de producten zijn beschikbaar gesteld door het Armoedefonds pr

Gratis menstruatieproducten uit een Hoofddorps muurkastje

13 januari 2022 om 14:27 Overig

HOOFDDORP Vrouwen en meisjes die niet genoeg geld hebben om menstruatieproducten te kopen, kunnen sinds een tijdje terecht bij een menstruatiekastje aan de muur bij Stichting Prakkie Hoofddorp op Birkholm 88. Ze kunnen daar dag en nacht gratis de spullen pakken als tampons en maandverband.

Stichting Prakkie Hoofddorp zet zich sinds december 2020 in voor gezinnen die moeten leven onder de armoedegrens, maar net niet in aanmerking komen voor andere hulpinstanties. Soms gaat het om één euro verschil. Wekelijks kunnen de gezinnen die aangesloten zijn bij de stichting gratis een tas met levensmiddelen ophalen.

Nu kunnen ook alle vrouwen en meisjes die te maken hebben met ‘verborgen armoede’ er 24uur per dag, 7 dagen per week, terecht om anoniem en discreet menstruatie producten uit het menstruatiekastje te halen. De animo is er. Miranda van Prakkie Hoofddorp: “Er wordt best vaak gebruik van gemaakt. Dagelijks worden er toch wel tussen de vier en acht producten uit gehaald.” 

Het kastje wordt indien nodig dagelijks bijgevuld, de producten zijn beschikbaar gesteld door het Armoedefonds. Meer informatie over de actie zijn te krijgen via een mail naar info@prakkiehoofddorp.nl, of een bezoek aan prakkiehoofddorp.nl/armoede-menstruatie.

PVDA In augustus vorig jaar deed De PvdA overigens een poging vanuit de gemeente de minima te helpen met de aanschaf van verzorgingsmiddelen voor vrouwen. Die plannen zijn niet door de gemeenteraad gekomen. De partij is de donateur van het kastje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie