Overal namen de protesten toe. In kapper D 4 Your Hair in Zwanenburg stonden in de etalage poppen met teksten richting Rutte.
Overal namen de protesten toe. In kapper D 4 Your Hair in Zwanenburg stonden in de etalage poppen met teksten richting Rutte. Dick Beek

Zucht van opluchting na versoepeling ook in Haarlemmermeer

15 januari 2022 om 08:59 Overig

HAARLEMERMEER Ook in Haarlemmermeer is een zucht van opluchting merkbaar doordat de coronamaatregelen deels zijn teruggedraaid. De verzoeken om versoepeling en burgerlijke ongehoorzaamheid namen de laatste weken sterk toe. 

Dat juist Marianne Schuurmans woensdag samen met de andere burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland haar handtekening zette onder een verzoek aan het kabinet dringend er voor te zorgen winkels en horecagelegenheden weer open te laten gaan, is veelzeggend. Zij staat in haar gemeente symbool voor het strikt uitvoeren van de wet. Eerder deze week deed haar partij in de gemeenteraad, de VVD, een dringend beroep de coronamaatregelen lokaal te versoepelen waar mogelijk. Forza steunde met de voorgenomen motie ‘oogjes toe en snaveltje’ het doorvoeren van lokale versoepelingen op het landelijk lockdown-beleid 

Burgerlijke opstand was eerder al merkbaar bij de Vennepse kapper Ben Perdaan, die via een open brief aan Schuurmans vroeg ook tachtig procent van háár salaris in te leveren. Zijn collega van D 4 Your Hair in Zwanenburg zette in de etalage poppen met teksten richting Rutte neer, waardoor het van afstand leek alsof de wet overtreden werd. Modewinkel House of Tall aan de Kruisweg in Hoofddorp had zaterdag sowieso weer open gegaan en zou voor de vorm kruidenierswaren als wc-papier, kattenvoer, lenzenvloeistof en melk verkopen zodat het een essentiële winkel werd. Andere ondernemers gaven aan dat voorbeeld te volgen. Overigens al links en rechts winkels in Haarlemmermeer ‘gewoon’ open.
Voor het culturele en uitgaansleven in Haarlemmermeer zijn de druiven echter zuur. Zij moeten nog even wachten voor een herstart. Ook van die kwamen de afgelopen weken tal van verzoeken weer open te mogen. In sommige delen van het land hebben burgemeesters aangegeven niet in te grijpen als er over de regels wordt gegaan. Het is niet duidelijk of dat in Haarlemmermeer het geval is.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie