Blije gezichten bij de overhandiging.
Blije gezichten bij de overhandiging. pr

Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart steunt Stichting De Aanloop

21 januari 2022 om 09:41 Overig

HAARLEMMERMEER President Frans Kroon van Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart heeft een cheque ter waarde van 4.000 euro overhandigd aan voorzitter Lex Passchier en penningmeester Roel Haijtink van de in Hoofddorp gevestigde Stichting De Aanloop.

De overhandiging van de cheque vond plaats in het gebouw van Stichting De Aanloop aan de Kruisweg 622 in Hoofddorp, onder toeziend oog van Lionsclub lid Chris Verkuijl. Met de donatie kon deels een memory spel worden gefinancierd terwijl het bedrag ook ten goede komt aan materiaal voor zowel de tuin als ingrediënten voor de keuken. Zo bereiden de koks van de stichting maandelijks een drie gangen menu met verse producten.

Stichting De Aanloop, een vrijwilligersorganisatie, organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Sommige activiteiten worden in het clubgebouw aan de Kruisweg 622 in Hoofddorp gehouden zoals het Rolstoeldansen, Muziek, de Vaksoos, het Eetcafé en de Instuif. Andere activiteiten waaronder paardrijden, sportief bewegen en zwemmen vinden plaats buiten het clubgebouw. Wekelijks maken 250 deelnemers gebruik van de verschillende activiteiten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van 90 vrijwilligers. De Stichting is qua inkomsten afhankelijk van subsidies van de overheid en giften.

Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart werd opgericht op 24 april 1985. Gedurende de periode van september tot en met mei komen de leden telkens op de 2e en 4e woensdag van de maand bij elkaar. Het is een bewuste keuze om het aantal daadwerkelijke vergaderingen tot een minimum te beperken; de diverse commissies functioneren autonoom. Daarnaast ontvangt de club regelmatig de meest uiteenlopende sprekers, terwijl ook bedrijfsbezoeken op het jaarprogramma staan. De zogeheten dinervergaderingen beginnen telkens om 18.00 uur en de andere bijeenkomsten starten meestal rond de klok van 20.00 uur. De vergaderingen vinden plaats in De Rustende Jager te Nieuw-Vennep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie