De koffers gaan vol weg en komen vaak leeg terug.
De koffers gaan vol weg en komen vaak leeg terug. Aangeleverd

Rolkoffer op bestelling met gratis boeken een enorm succes

21 januari 2022 om 11:18 Overig

ZWANENBURG Inwoners van Zwanenburg/Halfweg die van lezen houden kunnen sinds kort gebruik maken van de Rollende Boekenkast. Dit is een initiatief van Gerard & Meta Gerritsen uit Zwanenburg. Zij hebben een website wijdelen.nl waarop zij boeken gratis doorgeven. 

Gerard: “De boekenkoffers zijn weer een nieuwe manier om boeken te delen. De koffer vol goede, gratis boeken, worden op afspraak thuis bezorgd en ook weer opgehaald. Iedereen mag boeken eruit halen en houden. Er zijn vier thema’s: romans en literatuur; literaire thrillers; waargebeurde en levensverhalen; en een verrassingskoffer. Wij hebben honderden boeken die wij van lezers krijgen en die staan hier te wachten op nieuwe lezers. Vorige week ook weer vijf dozen er bij.”

“Voorheen deden we een gratis boekenmarkt in huis, dat liep ook vaak goed, maar dat mag op het moment niet. Er zijn inmiddels acht koffertjes de deur uit gegaan. Zoveel hadden we er niet eens. We dachten twee hooguit drie. Een oproep voor rolkoffers zorgde voor een aanwas van vijf koffertjes, zodat we nu weer verder kunnen.”
“Mensen worden er heel blij van en wij ook. Je geeft een lezer een groot cadeau wanneer hij of zij van haar favoriete genre een koffer met mooie boeken zo maar mag uitpakken en mag houden wat je wil. Veel koffers komen ook leeg terug, omdat mensen ook delen met andere lezers. Prima. Het is de bedoeling dat we zo veel mogelijk lezers bereiken.”

Wie buiten Zwanenburg/Halfweg kan volgens hetzelfde principe ook gratis boeken krijgen, in de vorm van de boekenbox. Deze kun je komen ophalen of tegen verzendkosten laten opsturen. 

Rolkoffers zijn te bestellen via Gerard tel: 06-245 949 82 of per mail: perspectief@ggms.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie