Deelnemers aan een eerdere sessie in Breda.
Deelnemers aan een eerdere sessie in Breda. Pr

Bekende voetballers peppen jeugd Haarlemmermeer op

26 januari 2022 om 08:25 Overig

HAARLEMMERMEER De voetballers Zaïd el Morabiti  en Khalid Boulahrouz peppen vrijdag 28 januari de jeugd op vanwege het geleden leed de coronacrisis. Zij worden naar voren geschoven via het Project Comeback, waaraan de gemeente deelneemt.  

Comeback is een landelijk initiatief waarin topsporters zich inzetten om jongeren sterker terug te laten komen na tegenslag, met name door problemen rond corona. Inmiddels wordt het project  omarmd door tien grote gemeenten in Nederland, waaronder dus Haarlemmermeer. Als tegenprestatie krijgt de gemeente een twee fysieke sessies. 

Kelly van Tilborg van Project Comeback: “Onze activiteiten zijn gericht op het welzijn van jongeren tussen 13 en 24 jaar. De thema’s zijn: persoonlijk, werk en opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid. De online sessies worden gestreamd en verspreid via YouTube, Instagram (live) en het Project Comeback platform. De offline sessies vinden veelal verspreid in het land plaats, waaronder dus in Haarlemmermeer.”

Op 28 januari komt in de ochtend op het Hoofdvaart College zaalvoetballer Zaïd el Morabiti en in de middag is voormalig profvoetballer Khalid Boulahrouz te gast op De Linie. Beide sessies zijn besloten,  er kunnen vanwege corona geen jongeren van buitenaf aansluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie