Is Nooki de leukste hond van de provincie?
Is Nooki de leukste hond van de provincie? Eric Hoenson / BDU

Boswachters zoeken naar de leukste hond

26 januari 2022 om 07:43 Overig

HAARLEMMERMEER De natuur is een prachtige plek om je hond uit te laten. Honden mogen in sommige gebieden de ene helft van het jaar in bepaalde delen van het natuurgebied loslopen, maar vanaf maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer een voorjaarscampagne. Hiervoor zoeken de boswachters de leukste hond van Noord-Holland als boegbeeld.

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Noord-Holland.

Iedereen kan de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de shortlist hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot.

Wie zijn hond wil zien stralen op de grote banners in Noord-Holland, kan zijn of haar foto insturen via een Instagram: #deleukstehondvanNoordHolland. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van Noord-Holland is. Meedoen kan tot en met zondag 6 februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie