De top van de ploeg van Forza: een mix van jong en oud uit diverse kernen van Haarlemmermeer.
De top van de ploeg van Forza: een mix van jong en oud uit diverse kernen van Haarlemmermeer. pr

Forza: ‘Haarlemmermeer economisch minder afhankelijk maken van Schiphol’

8 februari 2022 om 15:18 Overig

HAARLEMMERMEER Ook Forza heeft haar lijst en verkiezingsprogramma bekend gemaakt: ‘met elkaar, voor elkaar’ is het motto. Lijsttrekker Erik Vermeulen: “Wij willen het samen terug in de samenleving. Vandaar met elkaar en voor elkaar. Wij willen ook zaken voor elkaar krijgen. Wij willen niet alleen praten maar vooral doen. Voor elkaar heeft zo een dubbele betekenis.”
Het programma bestaat uit elf concrete punten waar de lokale partij zich de komende vier jaar op wil focussen. Forza wil naar minder regels. Naar een gemeente die welwillend en proactief meedenkt met haar inwoners en ondernemers. Het streeft naar een economie die minder afhankelijk is van Schiphol. Afval wil de partij elke veertien dagen ophalen en scheiden bij de afvalverwerker. Van hondenbelasting wil de partij zo snel mogelijk af. En verder wil de partij inwoners niet dwingen om van het gas af te gaan. Om de huidige woningnood aan te pakken moeten onorthodoxe oplossingen worden ingezet. Ook benadrukt de partij pal achter de Nederlandse cultuur, tradities en gebruiken te staan.

Forza heeft 25 kandidaten uit diverse kernen als Zwanenburg, Badhoevedorp, Hoofddorp, Rijsenhout en Nieuw-Vennep op de lijst. Een mix van ervaren raadsleden en (jong) aanstormend talent. De jongste kandidaat op de lijst is de 19-jarige Yasmine Bouwhuis die op plaats vijf staat. Forza is op dit moment de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie