Het is de bedoeling dat de 180 zonnepanelen per jaar net zoveel elektriciteit produceren als er wordt gebruikt.
Het is de bedoeling dat de 180 zonnepanelen per jaar net zoveel elektriciteit produceren als er wordt gebruikt. Aangeleverd

Kerkdak De Rank Nieuw-Vennep staat vol zonnepanelen

23 februari 2022 om 09:30 Overig

NIEUW-VENNEP De Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep heeft de afgelopen weken maar liefst 180 zonnepanelen geplaatst op het dak van haar kerkelijk centrum. Vrijwilligers hebben geholpen bij het monteren en het plaatsen van de frames, het aanbrengen van de ballast gewichten, het aanleggen van de leidingen naar de meterkast en het plaatsen van de zonnepanelen. 

Door hun inzet kan een forse kostenbesparing gerealiseerd worden op de investering. Het streven is dat het systeem in de loop van de maand maart werkend is. Nog net op tijd als de zon echt begint te schijnen.

Het is de bedoeling dat de 180 zonnepanelen per jaar net zoveel elektriciteit produceren als er wordt gebruikt. Dit resultaat wordt bereikt mede dankzij de vele elektriciteit besparende maatregelen die de afgelopen jaren al zijn genomen. Hierbij valt te denken aan het deels vervangen van de oude verlichting door LED-lampen, bewegingssensoren in de toiletgroepen zodat de verlichting pas gaat branden als deze ook wordt gebruikt, bewuster omgaan met het licht aandoen en bewuster gebruik maken van allerlei elektrische apparatuur.  Het resultaat van de hoeveelheid opgewekte elektriciteit via de zonnepanelen zal zichtbaar worden gemaakt in de ontmoetingsruimte in het gebouw. 

SPONSORACTIE Het plaatsen van zonnepanelen op een kerkgebouw komt niet in aanmerking voor subsidie. Dat is de reden dat er een sponsoractie wordt gestart die ook openstaat voor niet-leden van De Rank. Op die manier is iedereen in de gelegenheid een bijdrage te leveren aan een duurzaam dak op De Rank en dus ook aan een duurzame samenleving. Met de actie “Laat de zon maar schijnen boven De Rank” kan iedereen bijdragen aan dit mooie project door panelen (gedeeltelijk) te sponsoren. De inkoopprijs van één zonnepaneel is 150 euro en inclusief alle materialen kost één zonnepaneel De Rank 250 euro.

De sponsoring van een zonnepaneel bedraagt 150 euro. Het is ook mogelijk een half zonnepaneel te sponsoren om een derde. Het is natuurlijk ook mogelijk om als groep of als familie een zonnepaneel sponsoren. Iedere sponsor ontvangt van een bij zonnig weer passende verrassing. Informatie via pgderank.nl. 

De officiële ingebruikname van het zonnepanelenproject gebeurt op zondagmiddag 3 april na afloop van een zonnig lenteconcert op orgel en vleugel door André Keessen en Peter Ouwerkerk, aanvang 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie