De eerste cupcakes zijn al gebakken. Van links naar rechts: Noudine (nichtje), Marina, Leana, Jason (broertje).
De eerste cupcakes zijn al gebakken. Van links naar rechts: Noudine (nichtje), Marina, Leana, Jason (broertje). Aangeleverd

Opgeknapte Marina bakt cupcakes voor lotgenoot

7 maart 2022 om 08:34 Overig

HOOFDDORP Het gaat goed met de Hoofddorpse Marina van der Kruijs. Ze lijdt aan een zeldzame bindweefselaandoening waaraan ze is met succes is geopereerd. Het benodigde geld van meer dan 100.000 euro kwam binnen via crowdfunding. Ze zet zich nu in voor jeugdige lotgenoot. 

“Marina is helaas niet de enige in Nederland met deze aandoening, en ook niet de enige die zoveel geld bij elkaar moet sprokkelen om geopereerd te kunnen worden,” zegt haar man Remco. “De mensen met deze aandoening zijn via een facebookgroep betrokken met elkaar en zo is Marina in contact gekomen met een lotgenoot uit Boxmeer waar inmiddels ook een mooie vriendschap uit is ontstaan. Haar naam is Anne. Anne moet net als Marina ook geopereerd worden en brengt haar leven momenteel ook vooral in bed door en moet dringend geopereerd worden.”

GROTR AANPAKKEN Het is niet alleen bij de vriendschap tussen Marina en Anne gebleven. “Onze 10 jarige dochter Leana is inmiddels ook hecht geraakt met Anne en verzint allerlei dingen om Anne te kunnen helpen. Zo heeft zij eerder al zelf sleutelhangers en armbanden gemaakt die zij deur aan deur verkocht. Nu heeft ze besloten het groter aan te willen pakken. Samen met haar vriendinnen wilt ze duizend cupcakes gaan bakken en deze verkopen voor een euro per stuk. Met als doel om dus 1.000 euro op te halen voor Anne’s fight for life.”

Anne heeft buiten haar eigen ziekte en crowdfunding een enorm zwaar jaar achter de rug. Zij is in een jaar tijd haar schoonvader verloren aan Corona, haar 9-jarige neefje plotseling verloren, en 30 december is haar moeder gestorven aan een hersentumor. Tijd om te rouwen heeft zij echter niet omdat ze aan het vechten is voor haar eigen welzijn, dit heeft ze ook beloofd aan haar moeder op haar sterfbed. 

NAGEDACHTENIS Remco: “Dit alles heeft Marina en Leana zo erg geraakt dat zij daarom koste wat het kost Anne willen helpen en zo die cupcakes te gaan bakken. Onze oven zal overuren gaan draaien. Marina haar zus en onze buurvrouw hebben zich ook aangemeld om te helpen met bakken.”
“Anne’s moeder zou 12 maart jarig zijn. Het doel is om in dit weekend alle duizend cupcakes te kunnen verkopen ter nagedachtenis aan haar moeder. Het gaat goed, de bestellingen lopen al binnen.”

[Bestellen kan via een mail naar info@laatmarinaleven.nl..

Meer informatie op www.annesfightforlife.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie